2024

2. Particle size, color, spectral characteristics and antioxidant activity of micronized rose flower petal powders
inne publikacje [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Ryszard Amarowicz , [AUT.] Michał Adam Janiak , [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Sławomir Gawłowski, [AUT.] Klaudia Rząd , [AUT.] Igor Różyło , [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk. W: Sustainable agriculture - new strategies for increasing growth and development of crops. International Conference, 14-17 Maj, Urszulin, Urszulin 2024 2024, s. 28
3. Effect of the addition o fselected unmalted raw materials to barley malt on selected parameters of malt extracts
artykuł [AUT. KOR.] Leszek Rydzak, [AUT. KOR.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Tomasz Guz, [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Stepan Kovalyshyn , [AUT.] Piotr Kiczorowski. Agricultural Engineering 2024 T. 28 Nr 1 s. 185-194, DOI: 10.2478/agriceng-2024-0012

2023

5. Comparative analysis of phytochemicals and antioxidant properties of borage oil (Borago officinalis L.) and Milk Thistle (Silybum marianum Gaertn)
artykuł [AUT.] Magdalena Kachel-Górecka, [AUT. KOR.] Marta Krajewska, [AUT.] Małgorzata Stryjecka , [AUT.] Lidia Ślusarczyk , [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Stanisław Rudy, [AUT.] Marek Domin. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 4 s. 2560, DOI: 10.3390/app13042560
6. Micronized powder of raspberry pomace as a source of bioactive compounds
artykuł [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Ryszard Amarowicz , [AUT.] Michał Adam Janiak , [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Sławomir Gawłowski, [AUT.] Ryszard Kulig, [AUT.] Grzegorz Łysiak, [AUT.] Klaudia Rząd , [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk. MOLECULES 2023 T. 28 Nr 12 s. 4871, DOI: 10.3390/molecules28124871
8. Hydroliza enzymatyczna skrobi różnego pochodzenia za pomocą enzymów słodu jęczmiennego
artykuł [AUT.] Marek Domin, [AUT. KOR.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT. KOR.] Leszek Rydzak, [AUT.] Piotr Kiczorowski. PRZEMYSL CHEMICZNY 2023 T. 102 Nr 11 s. 1155-1161, DOI: 10.15199/62.2023.11.3
9. Ocena właściwości termicznych wybranych opakowań zimnochronnych dostępnych w handlu
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Dawid Curyło , [AUT.] Łukasz K. Gałek , [AUT.] Michał Kłos , [AUT.] Michał Lewandowski , [AUT.] Savelii Ishchenko , [AUT. KOR.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Marek Domin. , Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 14-22, 978-83-7259-403-7, DOI: 10.24326/mon.2023.3
10. Zamrażanie jako czynnik kształtujący twardość i ubytek masy owoców kiwi po rozmrożeniu
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Damian Kałduś , [AUT.] Piotr Ł. Kopyt , [AUT.] Wiktor Bielawski , [AUT.] Katarzyna Siwak , [AUT.] Sofiia Danko , [AUT. KOR.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.] Marek Domin. , Lublin 2023 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 31-40, 978-83-7259-403-7
11. Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
artykuł [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Stanisław Rudy. PRZEMYSL CHEMICZNY 2023 T. 102 Nr 7 s. 695-699, DOI: 10.15199/62.2023.7.8

2022

12. The Iinfluence of wave processes of hydraulic oils on the operation of a hydraulic drive
artykuł [AUT.] Iryna Hunko , [AUT.] Oleg Tsurkan , [AUT.] Serghiy Shargorodskiy , [AUT. KOR.] Taras Shchur , [AUT.] Hristo Beloev , [AUT.] Oleksandra Kovalyshyn , [AUT.] Marek Domin. Agricultural Engineering 2022 T. 26 Nr 1 s. 91-104, DOI: 10.2478/agriceng-2022-0008

2021

13. Functional analysis of the differences in the dimensions of two Types of boiled and steamed rice grains
artykuł [AUT.] Mirosław Krzyśko , [AUT.] Waldemar Wołyński , [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Zofia Hanusz, [AUT. KOR.] Leszek Rydzak, [AUT. KOR.] Łukasz Smaga , [AUT.] Andrzej Wojtyła . International Journal of Food Science 2021 T. 2021 s. 5546016, DOI: 10.1155/2021/5546016
14. Impact of various vacuum impregnation methods on viability of cereal grains
artykuł [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT. KOR.] Leszek Rydzak, [AUT.] Tomasz Guz, [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Rafał Nadulski, [AUT.] Emilia Osmólska. Processes 2021 T. 9 Nr 8 s. 1368, DOI: 10.3390/pr9081368
15. Reeze-drying impact on hardness of selected soft fruit Liophilisates
artykuł [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Magdalena Ćwiklińska, [AUT. KOR.] Małgorzata Góral-Kowalczyk. Agricultural Engineering 2021 T. 25 Nr 1 s. 135-146, DOI: 10.2478/agriceng-2021-0011

2020

19. Chemiczna diagnostyka skuteczności ogrzewania nasion soi
artykuł [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Zbigniew Krzysiak, [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Marek Domin. PRZEMYSL CHEMICZNY 2020 T. 99 Nr 9 s. 1000-1003, DOI: 10.15199/62.2020.9.31

2019

21. Analiza wykorzystania wybranych powłok ochronnych w przechowywaniu chłodniczym ogórków
rozdział z monografii [AUT.] Sybilla Kłapsia , [AUT. KOR.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Katarzyna Lisiecka. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jedrzej Nyćkowiak, Poznań 2019 2019, Młodzi Naukowcy s. 39-46, 978-83-66139-99-2
22. Aspekty stosowania powłok jadalnych w przechowywaniu owoców i warzyw
rozdział z monografii [AUT.] Sybilla Kłapsia , [AUT. KOR.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Karol Kupryaniuk. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jedrzej Nyćkowiak, Poznań 2019 2019, Młodzi Naukowcy s. 47-53, 978-83-66139-99-2

2018

24. Wykorzystanie współczynnika oporu powietrza do wyznaczania minimalnej prędkości fluidyzacji cząstek o kształcie parasolowatym
inne publikacje [AUT.] Dariusz Góral, [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT. KOR.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Tomasz Guz. W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego : BEMS 2018 / XVIII Konferencja Naukowo-Techniczna,Koszalin-Ustronie Morskie, wrzesień 2018, Koszalin 2018 2018, s. 51, 978-83-7365-494-5
25. Wykorzystanie współczynnika oporu powietrza do wyznaczania minimalnej prędkości fluidyzacji cząstek o kształcie parasolowatym
inne publikacje [AUT.] Dariusz Góral, [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT. KOR.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Tomasz Guz. W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego : BEMS 2018 / XVIII Konferencja Naukowo-Techniczna,Koszalin-Ustronie Morskie, wrzesień 2018, Koszalin 2018 2018, s. 51, 978-83-7365-494-5
26. Analiza wybranych właściwości chemicznych i termofizycznych mrożonego pieczywa o obniżonej wartości kalorycznej
inne publikacje [AUT. KOR.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Dariusz Góral, [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT.] Marek Domin. W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego : BEMS 2018 / XVIII Konferencja Naukowo-Techniczna,Koszalin-Ustronie Morskie, wrzesień 2018, Koszalin 2018 2018, s. 66, 978-83-7365-494-5
27. Germination energy and capacity of maize seeds following low-temperature short storage
inne publikacje [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Dariusz Góral, [AUT. KOR.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Agata Blicharz-Kania. W: ICA 2018, 12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant&Climate, Book of Abstracts, 17-19 September, 2018 Lublin, Lublin 2018 2018, s. 88, 978-83-89969-59-0
28. Ocena termofizycznych właściwości liofilizowanych pian białkowych jako opakowania mrożonej żywności
artykuł [AUT.] Dariusz Góral, [AUT. KOR.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Emilia Senetra , [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Anna Kocira , [AUT.] Tomasz Guz. PRZEMYSL CHEMICZNY 2018 T. 97 Nr 5 s. 700-705, DOI: 10.15199/62.2018.5.8

2017

Elementów na stronie: