2024

1. Effects of whey proteins and erythritol combination on the physical and quality characteristics of untempered, high-protein white chocolates without the saccharose addition
artykuł [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Bartosz Sołowiej, [AUT.] Konrad Terpiłowski , [AUT.] Wojciech Kucia , [AUT. KOR.] Igor Tomasevic , [AUT.] J. Podkościelna . INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL 2024 T. 157 s. 106007, DOI: 10.1016/j.idairyj.2024.106007

2023

3. The effect of erythritol on the physicochemical properties of reformulated, high-protein, and sugar-free macarons produced from whey protein isolate intended for diabetics, athletes, and physically active people
artykuł [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Bartosz Sołowiej, [AUT.] Konrad Terpiłowski , [AUT.] Wiesław Kucia , [AUT. KOR.] Igor Tomasevic , [AUT.] Salvador Perez-Huertas . Foods 2023 T. 12 Nr 7 s. 1547, DOI: 10.3390/foods12071547
4. Co-gelation of pumpkin-seed protein with egg-white protein
artykuł [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko, [AUT.] Konrad Terpiłowski , [AUT.] Salvador Perez-Huertas , [AUT.] Viktoria Sapiga , [AUT.] Galyna Polischuk , [AUT.] Bartosz Sołowiej, [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT. KOR.] Marta Wesołowska-Trojanowska, [AUT.] Stanisław Mleko. Foods 2023 T. 12 Nr 10 s. 2030, DOI: 10.3390/foods12102030

2022

5. Sodium reduction by partial and total replacement of NaCl with KCl in serbian white brined cheese
artykuł [AUT.] Jelena Miocinovic , [AUT.] Zorana Miloradovic , [AUT.] Mira Radovanovic , [AUT.] Ivana Sredovic Ignjatovic , [AUT.] Ana Radulovic , [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Bartosz Sołowiej, [AUT. KOR.] Igor Tomasevic . Foods 2022 T. 11 Nr 3 s. 374, DOI: 10.3390/foods11030374
8. Development and physicochemical properties of reformulated, high-protein, untempered sugar-free dark chocolates with addition of whey protein isolate and erythritol
artykuł [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Bartosz Sołowiej, [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Konrad Terpiłowski , [AUT.] R. J. Łyszczek , [AUT. KOR.] Igor Tomasevic , [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko. INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL 2022 T. 134 s. 105450, DOI: 10.1016/j.idairyj.2022.105450

2021

9. Surface properties of gluten deposited on cold plasma-activated glass
artykuł [AUT.] Aleksandra Nucia, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko, [AUT.] Sylwia Okoń, [AUT.] Krzysztof Kowalczyk, [AUT.] Konrad Terpiłowski , [AUT.] Salvador Perez-Huertas , [AUT.] Katsuyoshi Nishinari , [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Stanisław Mleko. FOOD HYDROCOLLOIDS 2021 T. 118 s. 106778, DOI: 10.1016/j.foodhyd.2021.106778
10. Effect of sucrose on physicochemical properties of high-protein meringues obtained from whey protein isolate
artykuł [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Konrad Terpiłowski , [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko. Applied Sciences-Basel 2021 T. 11 Nr 11 s. 4764, DOI: 10.3390/app11114764
11. The use of Moldavian Dragonhead bagasse in shaping the thermophysical and physicochemical properties of ice cream
artykuł [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Sybilla Nazarewicz, [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Stanisław Parafiniuk, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Agata Bieńczak , [AUT.] Natalia Kozłowicz . Applied Sciences-Basel 2021 T. 11 Nr 18 s. 8598, DOI: 10.3390/app11188598
12. Wykorzystanie wytłoków z pszczelnika mołdawskiego w kształtowaniu właściwości termofizycznych i fizykochemicznych lodów
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Sybilla Nazarewicz, [AUT. KOR.] Renata Różyło, [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Stanisław Parafiniuk, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Agata Bieńczak , [AUT.] Natalia Kozłowicz . W: Rola Inżynierii Rolniczej i Inżynierii Środowiska w Rozwoju Rolnictwa Zrównoważonego. 50 lecie Wydziału Inżynierii Produkcji Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie 1970-2020., Lublin 2021 2021, s. 34-34

2020

13. Co-gelation of gluten and gelatin as a novel functional materialformation method
artykuł [AUT. KOR.] Marta Wesołowska-Trojanowska, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko, [AUT.] Konrad Terpiłowski , [AUT.] Siemowit Muszyński, [AUT.] Katsuyoshi Nishinari , [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Stanisław Mleko. JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE 2020 T. 57 Nr 1 s. 163-172, DOI: 10.1007/s13197-019-04042-8
17. Possibility of using fermented curly kale juice to manufacture feta-type cheese
artykuł [AUT.] Magdalena Michalak, [AUT.] Katarzyna Skrzypczak, [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Konrad Terpiłowski , [AUT.] Tomasz Skrzypek , [AUT.] Adam Waśko, [AUT. KOR.] Magdalena Polak-Berecka. Applied Sciences-Basel 2020 T. 10 Nr 11 s. 4020, DOI: 10.3390/app10114020

2019

20. Surface properties of whey protein gels
artykuł [AUT.] Salvador Perez-Huertas , [AUT.] Konrad Terpiłowski , [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko, [AUT. KOR.] Marta Wesołowska-Trojanowska, [AUT.] Małgorzata Kawecka-Radomska, [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Stanisław Mleko. JOURNAL OF THE CHEMICAL SOCIETY OF PAKISTAN 2019 T. 41 Nr 06 s. 956-965
21. Bakteriocyny w przemyśle mleczarskim
rozdział z monografii [AUT.] Jagoda O.Szafrańska , [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Ewa Habza-Kowalska, [AUT.] Ilona Mazurkiewicz. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jedrzej Nyćkowiak, Poznań 2019 2019, Młodzi Naukowcy s. 89-95, 978-83-66139-99-2

2018

23. Analiza fizykochemiczna i organoleptyczna produktów seropodobnych
rozdział z monografii [AUT.] Kamil Toczek, [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Jagoda O.Szafrańska , [AUT.] Bartosz Sołowiej. W: Żywienie i żywność. Część I / [ Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak], Poznań 2018 2018, Młodzi Naukowcy s. 137-143, 978-83-65917-97-3

2017

24. Wpływ suplementacji odżywkami białkowymi diety mężczyzn uprawiających sporty siłowe
inne publikacje [AUT.] Kamil Toczek, [AUT.] Maciej Nastaj. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2017. Materiały konferencyjne - wiosna. Część czwarta - Lublin I / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2017, s. 93, 978-83-65677-87-7
25. Wpływ suplementacji odżywkami białkowymi diety mężczyzn uprawiających sporty siłowe
rozdział z monografii [AUT.] Kamil Toczek, [AUT.] Maciej Nastaj. W: Nauki przyrodnicze. Cz. IV / [Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny], Poznań 2017 2017, Młodzi Naukowcy s. 114-120, 978-83-65677-19-8

2016

26. Relevance and Production of Dairy Analogues and Restructured Dairy Products
rozdział z monografii [AUT.] Bartosz Sołowiej, [AUT.] Maciej Nastaj. , [Amsterdam] 2016 2016 s. 1-7, 978-0-08-100596-5, DOI: 10.1016/B978-0-08-100596-5.03098-5

2015

28. Właściwości reologiczne i teksturalne mimetyków napojów fermentowanych otrzymywanych na bazie inuliny i serwatki
inne publikacje [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Bartosz Sołowiej, [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Magdalena Rajca . W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 122, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
29. Wpływ suplementu diety odżywkami węglowodanowo-białkowymi na sprawność fizyczną mężczyzn uprawiających sporty siłowe
inne publikacje [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Bartosz Sołowiej, [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Kamil Toczek. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 166, 978 - 83 - 935421 - 6 - 1
30. Żelowanie izolatu białek serwatkowych z dekstranem
inne publikacje [AUT.] Stanisław Mleko, [AUT.] Marta Tomczyńska-Mleko, [AUT.] Bartosz Sołowiej, [AUT.] Maciej Nastaj, [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Jarosław Mazurkiewicz, [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT.] Anna Wirkijowska, [AUT.] Kamila Wasilewska . W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015, s. 233, 978-83-935421-6-1
Elementów na stronie: