2019

1. Trwałość i bezpieczeństwo modelowych wyrobów mięsnych
inne publikacje [AUT.] Daniel Stawczyk , [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Dariusz Stasiak. W: Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju : XI Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa Tygiel 2019 : abstrakty, Lublin 23-24 marca 2019 r. / redakcja Barbara Wrzyszcz, Ewelina Chodźko, Kamil Maciąg, Lublin 2019 2019, s. 135, 978-83-66261-09-9

2018

3. Tekstura i barwa schabu przygotowanego techniką sous-vide z sonifikacją
rozdział z monografii [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Agnieszka Latoch. W: Procesy technologiczne a jakość żywności / Pod redakcją naukową Karoliny M. Wójciak, Małgorzaty Karwowskiej, Lublin 2018 2018, 978-83-63-761-75-2

2017

4. Ekologiczna produkcja żywności jako narzędzie gwarantujące jej jakość i bezpieczeństwo zdrowotne
rozdział z monografii [AUT.] Damian Przybylski , [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Anna Kononiuk, [AUT.] Justyna Libera. W: Współczesne problemy zarządzania i inżynierii produkcji - żywność i środowisko / monografia naukowa pod red. A. Dudziak, M. Stomy, L. Rydzaka, Lublin 2017 2017 s. 53-65, 978-83-63761-92-9
5. Audyt wewnętrzny w placówkach oświatowych na przykładzie wybranych stołówek przedszkolnych w województwie lubelskim
rozdział z monografii [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Anna Kononiuk, [AUT.] Marcin Maksymiec , [AUT.] Agata Nowaczyk. W: Wybrane teoretyczne i praktyczne aspekty zarządzania, transportu i logistyki / monografia naukowa pod red. M. Stomy, A. Dudziak, L. Rydzaka, Lublin 2017 2017 s. 33-43, 978-83-63761-93-6

2016

6. Programy wstępne w kateringu według ISO 22002-2
rozdział z monografii [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Marcin Maksymiec , [AUT.] Agata Nowaczyk. , Wrocław 2016 2016 s. 13-27, 978-83-65690-06-7
7. Stabilność oksydacyjna potencjalnie probiotycznego baleronu podczas dojrzewania
inne publikacje [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Agata Nowaczyk. W: Probiotyki w żywności : VII Sympozjum Naukowe, Ośrodek SGWW - Marymont, Kiry k/Zakopanego, 20-22 kwietnia 2016 r., [b.m.] 2016, s. 21

2015

8. Zastosowanie wybranych narzędzi zarządzania jakością w sektorze produkcji żywości
rozdział z monografii [AUT.] Ewelina Nieścior , [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Agata Nowaczyk. W: Wybrane problemy z zakresu zarządzania i inżynierii produkcji / monogr. nauk. pod red. M. Stomy, A. Dudziak, Lublin 2015 2015 s. 125-138, 978-83-63761-62-2
9. Przemysłowe możliwości wykorzystania surowców zielarskich w produkcji żywności - szanse i problemy
inne publikacje [AUT.] Marcin Maksymiec , [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Agata Nowaczyk. W: DOKONANIA NAUKOWE DOKTORANTÓW III, Materiały Konferencyjne - Streszczenia : Materiały Konferencji Młodych Naukowców nt.: DOKONANIA NAUKOWE DOKTORANTÓW III Kraków 18.04.2015r., Kraków 2015, s. 171, 978-83-63058-49-4
10. Poradnik tradycyjnego wędzenia produktów ekologicznych
monografia [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Mirosław Budoran, [AUT.] Małgorzata Karwowska, [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska , [AUT.] Katarzyna Neffe , [AUT.] Monika Trząskowska , [AUT.] Dorota Zielińska , [AUT.] Henryk Skórnicki , [AUT.] Tomasz Lesisz , [AUT.] Andrzej Śliwa , [AUT.] Paweł Krajmas , [AUT.] Agnieszka Paczkowska , [AUT.] Bartłomiej Ruda . Lublin 2015

2014

11. Produkty mięsne bez azotanów (III) i (V) z udziałem serwatki kwasowej w przetwórstwie
inne publikacje [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Paweł Krajmas , [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: Probiotyki w żywności : V Sympozjum Naukowe, Kiry pod Zakopanem, 23-25 kwietnia 2014 r., [b.m.] 2014
12. Ekologiczne metody przetwórstwa mięsa i wyrobu produktów mięsnych bez stosowania dodatków azotanów i azotynów z uwzględnieniem wydłużania trwałości przechowalniczej tych produktów
rozdział z monografii [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Małgorzata Karwowska, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Mirosław Budoran, [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska , [AUT.] Barbara Sionek , [AUT.] Joanna Trafiałek , [AUT.] Monika Trząskowska , [AUT.] Dorota Zielińska , [AUT.] Katarzyna Neffe , [AUT.] Paweł Krajmas , [AUT.] Agnieszka Paczkowska . , Warszawa 2014 s. 396-406, 978-83-62178-80-3

2012

13. Ekologiczne metody przetwórstwa mięsa i wyrobu produktów mięsnych bez stosowania dodatków azotanów i azotynów z uwzględnieniem wydłużania trwałości przechowalniczej tych produktów
rozdział z monografii [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Luiza Jachacz , [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Elżbieta Krajewska-Kułak , [AUT.] Aleksandra Szydłowska , [AUT.] Dorota Zielińska , [AUT.] Katarzyna Neffe , [AUT.] Paweł Krajmas . , Warszawa 2012 s. 87-94, 978-83-62178-52-0

2011

14. Prowadzenie badań w przetwórstwie produktów roślinnych, zwierzęcych metodami ekologicznymi
rozdział z monografii [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Luiza Jachacz , [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska , [AUT.] Aleksandra Szydłowska , [AUT.] Katarzyna Neffe , [AUT.] Danuta Rapczyńska , [AUT.] Joanna Dziubińska , [AUT.] Zbigniew Sokołowski . , Warszawa 2011 2011 s. 119-127, 978-83-62416-14-1

2010

15. Prowadzenie badań w przetwórstwie produktów roślinnych, zwierzęcych metodami ekologicznymi
rozdział z monografii [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Mirosław Budoran, [AUT.] Luiza Jachacz , [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska , [AUT.] Małgorzata Jałosińska , [AUT.] Danuta Jaworska , [AUT.] Katarzyna Kajak-Siemaszko , [AUT.] Monika Trząskowska , [AUT.] Elżbieta Rosiak , [AUT.] Katarzyna Neffe . , Warszawa 2010 2010 s. 175-186, 978-83-92178-24
16. Właściwości fizykochemiczne surowo dojrzewających baleronów z dodatkiem probiotyku
inne publikacje [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: Probiotyki w Żywności : sympozjum naukowe, Kiry pod Zakopoanem, 15-16 kwietnia 2010 r., [b.m.] 2010
17. Właściwości fizykochemiczne baleronów surowo dojrzewających z dodatkiem probiotyku
rozdział z monografii [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: Probiotyki w żywności / pod red. nauk. Danuty Kołożyn-Krajewskiej i Zbigniewa J. Dolatowskiego, Kraków 2010 s. 103-119, 978-83-929209-9-1
Elementów na stronie: