2024

1. Surowce i dodatki do żywności
artykuł [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT. KOR.] Paweł Sobczak. Przemysł Spożywczy 2024 T. 78 Nr 5 s. 26-29, DOI: 10.15199/65.2024.5.3
2. Pozostałości poprodukcyjne - ważne dodatki prozdrowotne i funkcjonalne do żywności
artykuł [AUT.] Aleksandra Rolewicz , [AUT.] Agnieszka Starek-Wójcicka, [AUT.] Agnieszka Sagan. Przemysł Spożywczy 2024 T. 78 Nr 5 s. 30-32, DOI: 10.15199/65.2024.5.4
3. Fermentacja mlekowa w przetwarzaniu i utrwalaniu warzyw, owoców i grzybów.
artykuł [AUT.] Ewa Jabłońska-Ryś, [AUT.] Patryk Siczek . Przemysł Spożywczy 2024 T. 78 Nr 5 s. 148665, DOI: 10.15199/65.2024.5.6

2023

4. Jogurty jako superfood
artykuł [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Maria Zuba-Ciszewska , [AUT.] Jolanta Król. Przemysł Spożywczy 2023 T. 77 Nr 2 s. 20-26, DOI: 10.15199/65.2023.2.4
5. Trendy w produkcji żywności
artykuł [AUT.] Patrycja Łusiak, [AUT. KOR.] Paweł Sobczak. Przemysł Spożywczy 2023 T. 77 Nr 12 s. 27-30, DOI: 10.15199/65.2023.12.3
7. Problematyka marnotrawstwa żywności w Polsce
artykuł [AUT.] Agnieszka Dudziak, [AUT.] Emilia Osmólska. Przemysł Spożywczy 2023 T. 77 Nr 12 s. 146434, DOI: 10.15199/65.2023.12.2

2022

2021

9. Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
artykuł [AUT. KOR.] Jagoda Kruk , [AUT.] Karolina Jachimowicz-Rogowska, [AUT.] Anna Winiarska-Mieczan. Przemysł Spożywczy 2021 T. 75 Nr 3 s. 24-26, DOI: 10.15199/65.2021.7.4
10. Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win.
artykuł [AUT.] Monika Pytka, [AUT.] Agnieszka Malik, [AUT.] Piotr Janas. Przemysł Spożywczy 2021 T. 75 Nr 12 s. 24-26, DOI: 10.15199/65.2021.12.4
11. Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
artykuł [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Karolina Wójciak. Przemysł Spożywczy 2021 T. 75 Nr 3 s. 6-10, DOI: 10.15199/65.2021.3.2

2019

2018

18. Jakość fizykochemiczna i mikrobiologiczna lodów oferowanych na rynku
artykuł [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Krasińska , [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek. Przemysł Spożywczy 2018 T. 72 Nr 10 s. 18-22, DOI: 10.15199/65.2018.10.3

2017

19. Nutraceutyki szansa dla zdrowia współczesnych konsumentów
artykuł [AUT.] Małgorzata Kostecka, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Paweł Szot. Przemysł Spożywczy 2017 T. 71 Nr 2 s. 36-39, DOI: 10.15199/65.2017.2.6
20. Zmodyfikowane struktury żelatynowe - alternatywny materiał na opakowania żywności
artykuł [AUT.] Łukasz Prazner , [AUT.] Halina Podsiadło , [AUT.] Katarzyna Kozłowicz. Przemysł Spożywczy 2017 T. 71 Nr 9 s. 58-62, DOI: 10.15199/65.2017.9.7
22. Mleko i produkty mleczne źródłem składników biologicznie czynnych
artykuł [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Barłowska. Przemysł Spożywczy 2017 T. 71 Nr 10 s. 8-13, DOI: 10.15199/65.2017.10.2
24. Sterole roślinne w żywieniu i przemyśle spożywczym
artykuł [AUT.] Izabela Podgórska-Kryszczuk, [AUT.] Ewa Solarska. Przemysł Spożywczy 2017 T. 72 Nr 4 s. 34-36, DOI: 10.15199/65.2017.4.7
25. Czystość mikrobiologiczna wybranych suszonych ziół
artykuł [AUT.] Izabela Podgórska-Kryszczuk. Przemysł Spożywczy 2017 T. 71 Nr 6 s. 26-29, DOI: 10.15199/65.2017.6.5
26. Orzechy ziemne (Arachis hipogea L.) wpływ ogrzewania na ich właściwości
artykuł [AUT.] Agnieszka Sagan. Przemysł Spożywczy 2017 T. 71 Nr 6 s. 41-43, DOI: 10.15199/65.2017.6.8

2016

27. Produkcja żywności - ilość czy jakość? Cz. I.
artykuł [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Zygmunt Litwińczuk. Przemysł Spożywczy 2016 T. 70 Nr 2 s. 8-12, DOI: 10.15199/65.2016.2.2
28. Składniki żywności a aktywność psychofizyczna człowieka
artykuł [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Aneta Brodziak. Przemysł Spożywczy 2016 T. 70 Nr 2 s. 37-40, DOI: 10.15199/65.2016.2.7
29. Produkcja żywności - ilość czy jakość? Cz. II.
artykuł [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Zygmunt Litwińczuk. Przemysł Spożywczy 2016 T. 70 Nr 3 s. 26-29, DOI: 10.15199/65.2016.3.4
30. Kultury starterowe w produkcji surowo dojrzewających wyrobów mięsnych
artykuł [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Katarzyna Neffe-Skocińska , [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska . Przemysł Spożywczy 2016 T. 70 Nr 8 s. 58-64, DOI: 10.15199/65.2016.8.5
Elementów na stronie: