2024

1. The interactions of pectin with TiO2 nanoparticles measured by FT-IR are confirmed in a model of the gastrointestinal tract.
artykuł [AUT.] Ewa Baranowska-Wójcik, [AUT.] Rena Welc-Stanowska , [AUT.] Dariusz Wiącek , [AUT.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Dominik Szwajgier. FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 2024 T. 189 s. 114509, DOI: 10.1016/j.foodres.2024.114509

2023

3. Reduced bioaccessibility of TiO2 (E 171) during puree soup digestion in a gastrointestinal tract simulated in vitro
artykuł [AUT.] Ewa Baranowska-Wójcik, [AUT.] Dominik Szwajgier, [AUT.] Klaudia Gustaw, [AUT. KOR.] Izabela Jośko, [AUT.] Bożena Pawlikowska-Pawlęga , [AUT.] Justyna Kapral-Piotrowska . FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 2023 T. 164 s. 112189, DOI: 10.1016/j.foodres.2022.112189

2022

4. Stimulation of the intestinal microbiota with prebiotics enhances hepatic levels of dietary polyphenolic compounds, lipid metabolism and antioxidant status in healthy rats
artykuł [AUT. KOR.] Bartosz Fotschki , [AUT.] Wiesław Wiczkowski , [AUT.] Tomasz Sawicki , [AUT.] Michał Sójka , [AUT.] Kamil Myszczyński , [AUT.] Katarzyna Ognik, [AUT.] Jerzy Juśkiewicz . FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 2022 T. 160 s. 111754, DOI: 10.1016/j.foodres.2022.111754

2018

5. Dynamics of gas cell coalescence during baking expansion of leavened dough
artykuł [AUT. KOR.] Antoni Miś , [AUT.] Agnieszka Nawrocka , [AUT.] Krzysztof Lamorski , [AUT.] Dariusz Dziki. FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 2018 T. 103 s. 30-39, DOI: 10.1016/j.foodres.2017.10.019

2017

2015

7. Onion skin - Raw material for the production of supplement that enhances the health-beneficial properties of wheat bread
artykuł [AUT.] Urszula Gawlik, [AUT.] Kinga Kaszuba , [AUT.] Katarzyna Piwowarczyk , [AUT.] Michał Świeca, [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Jarosław Czyż . FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 2015 T. 73 s. 97-106, DOI: 10.1016/j.foodres.2015.02.008
8. Selected species of edible insects as a source of nutrient composition
artykuł [AUT.] Ewelina Zielińska , [AUT.] Barbara Baraniak, [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Kamila Rybczyńska-Tkaczyk, [AUT.] Anna Jakubczyk. FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 2015 T. 77 Nr Part 3 s. 460-466, DOI: 10.1016/j.foodres.2015.09.008

2014

9. Lipoxygenase inhibitors and antioxidants from green coffee-mechanism of action in the light of potential bioaccessibility
artykuł [AUT.] Urszula Gawlik, [AUT.] Michał Świeca, [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Iwona Kowalska , [AUT.] Łukasz Pecio , [AUT.] Agata Durak-Dados , [AUT.] Łukasz Sęczyk. FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 2014 T. 61 SI s. 48-55, DOI: 10.1016/j.foodres.2014.05.002

2012

11. Application of extrusion-cooking for processing of thermoplasticstarch (TPS)
artykuł [AUT.] Leszek Mościcki, [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Andrzej Rejak, [AUT.] Leon P.B.M. Janssen . FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 2012 T. 47 s. 291-299, DOI: 10.1016/j.foodres.2011.07.017
12. Effect of bioaccessibility of phenolic compounds on in vitro anticancer activity of broccoli sprouts
artykuł [AUT.] Urszula Gawlik, [AUT.] Monika Jeżyna , [AUT.] Michał Świeca, [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Barbara Baraniak, [AUT.] Jarosław Czyż . FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 2012 T. 49 Nr 1 s. 469-476, DOI: 10.1016/j.foodres.2012.08.010

1997

1992

14. Textural profile analysis test conditions for meat products
artykuł [AUT.] G. S. Mittal , [AUT.] Rafał Nadulski, [AUT.] S. Barbut , [AUT.] S. C. Negi . FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 1992 T. 25 Nr 6 s. 411-417, DOI: 10.1016/0963-9969(92)90165-2
Elementów na stronie: