2020

2. Diffusion characteristics in ethyl alcohol and glucose solutions using Kedem-Katchalsky Equations
artykuł [AUT.] Maria Jarzyńska , [AUT.] Elżbieta Staryga , [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT.] Walter E. L. Spiess , [AUT.] Dariusz Góral. CHEMICAL ENGINEERING & TECHNOLOGY 2020 T. 43 Nr 2 s. 248-252, DOI: 10.1002/ceat.201900416
3. Wypadkowość w przemyśle opakowań
monografia [AUT.] Grzegorz Tatar , [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT.] Dariusz Góral, [AUT.] Katarzyna Kozłowicz. Lublin 2020 2020, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, 978-83-7259-328-3, DOI: 10.24326/mon.2020.7

2019

2018

8. Spouted bed and jet impingement fluidization in food industry
rozdział z monografii [AUT.] Dariusz Góral, [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT.] Katarzyna Kozłowicz. W: Heat Transfer Models, Methods and Applications / Edited by Konstantin Volkov, London 2018 2018 s. 317-332, 978-1-78923-264-6, DOI: 10.5772/68105
9. Wykorzystanie współczynnika oporu powietrza do wyznaczania minimalnej prędkości fluidyzacji cząstek o kształcie parasolowatym
inne publikacje [AUT.] Dariusz Góral, [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Tomasz Guz. W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego : BEMS 2018 / XVIII Konferencja Naukowo-Techniczna,Koszalin-Ustronie Morskie, wrzesień 2018, Koszalin 2018 2018, s. 51, 978-83-7365-494-5
10. Wykorzystanie współczynnika oporu powietrza do wyznaczania minimalnej prędkości fluidyzacji cząstek o kształcie parasolowatym
inne publikacje [AUT.] Dariusz Góral, [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Tomasz Guz. W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego : BEMS 2018 / XVIII Konferencja Naukowo-Techniczna,Koszalin-Ustronie Morskie, wrzesień 2018, Koszalin 2018 2018, s. 51, 978-83-7365-494-5
11. Analiza wybranych właściwości chemicznych i termofizycznych mrożonego pieczywa o obniżonej wartości kalorycznej
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Dariusz Góral, [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT.] Marek Domin. W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego : BEMS 2018 / XVIII Konferencja Naukowo-Techniczna,Koszalin-Ustronie Morskie, wrzesień 2018, Koszalin 2018 2018, s. 66, 978-83-7365-494-5
12. Germination energy and capacity of maize seeds following low-temperature short storage
inne publikacje [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Dariusz Góral, [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Agata Blicharz-Kania. W: ICA 2018, 12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant&Climate, Book of Abstracts, 17-19 September, 2018 Lublin, Lublin 2018 2018, s. 88, 978-83-89969-59-0
13. Ocena termofizycznych właściwości liofilizowanych pian białkowych jako opakowania mrożonej żywności
artykuł [AUT.] Dariusz Góral, [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Emilia Senetra , [AUT.] Dariusz Dziki, [AUT.] Anna Kocira , [AUT.] Tomasz Guz. PRZEMYSL CHEMICZNY 2018 T. 97 Nr 5 s. 700-705, DOI: 10.15199/62.2018.5.8

2017

15. Eksperymentalne wyznaczanie termofizycznych właściwości warzyw i owoców sondą o chwilowym liniowym źródle ciepła
inne publikacje [AUT.] Dariusz Góral, [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Franciszek Kluza. W: Postęp w inżynierii żywności, Lublin, 2017 2017, s. 104, 978-83-63761-90-5
16. Bilans energetyczny przemysłowego pomieszczenia chłodzonego oraz pracującego tunelu zamrażalniczego
inne publikacje [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT.] Dariusz Góral, [AUT.] Katarzyna Kozłowicz. W: Postęp w inżynierii żywności, Lublin, 2017 2017, s. 106, 978-83-63761-90-5
17. Ocena wpływu dodatku substancji stabilizujących na wybrane właściwości sorbetu owocowo-warzywnego
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT.] Dariusz Góral. W: Postęp w inżynierii żywności, Lublin, 2017 2017, 978-83-63761-90-5
18. Modified gelatine structures as packaging material for frozen agricultural products
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT.] Dariusz Góral, [AUT.] Piotr Nakonieczny, [AUT.] Maciej Combrzyński. W: International Scientific Conference Contemporary research trends in Agricultural Engineering, Jubilee of 40 years of the Faculty of production and Power Engineering, Kraków, 25-27 of September 2017, [Kraków] 2017 2017

2016

21. Modelowanie termofizycznych właściwości zamrażanych warzyw i owoców z wykorzystaniem sondy o chwilowym liniowym źródle ciepła
inne publikacje [AUT.] Dariusz Góral, [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Franciszek Kluza. W: XVII Międzynarodowa Konferencja Naukowo-Techniczna : Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego : "BEMS 2016" pod honorowym patronatem JM Rektora Politechniki Białostockiej, Białowieża, 21-23 września 2016, [b.m.] 2016, s. 71
22. Ocena możliwości wykorzystania zamrażania sushi do wydłużenia terminu jego przydatności do spożycia
inne publikacje [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Dariusz Góral. W: XVII Międzynarodowa Konferencja Naukowo-Techniczna : Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego : "BEMS 2016" pod honorowym patronatem JM Rektora Politechniki Białostockiej, Białowieża, 21-23 września 2016, [b.m.] 2016, s. 79-80
23. Materiał na opakowania mrożonej żywności uzyskany poprzez modyfikacje i liofilizację struktur żelatynowych
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT.] Dariusz Góral, [AUT.] Maciej Combrzyński. W: XVII Międzynarodowa Konferencja Naukowo-Techniczna : Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego : "BEMS 2016" pod honorowym patronatem JM Rektora Politechniki Białostockiej, Białowieża, 21-23 września 2016, [b.m.] 2016, s. 88-89
24. Review of thawing time prediction models depending on process conditions and product characteristics
artykuł [AUT.] Dariusz Góral, [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT.] W.E.L. Spiess , [AUT.] Katarzyna Kozłowicz. FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 2016 T. 54 Nr 1 s. 3-12, DOI: 10.17113/ftb.54.01.16.4108

2015

30. Porowate struktury żelatynowe jako materiał na opakowania mrożonej żywności
artykuł [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Dariusz Góral, [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Łukasz Prazner . PRZEMYSL CHEMICZNY 2015 T. 94 Nr 10 s. 1742-1747, DOI: 10.15199/62.2015.10.18
Elementów na stronie: