2019

1. Motor performance according to physical activity levels
artykuł [AUT.] Robert Podstawski , [AUT.] Piotr Żurek , [AUT.] Cain C. T. Clark , [AUT.] Dariusz Jan Choszcz , [AUT.] Elżbieta Kusińska, [AUT.] Aneta Omelan . SOUTH AFRICAN JOURNAL FOR RESEARCH IN SPORT PHYSICAL EDUCATION AND RECREATION 2019 T. 41 Nr 1 s. 103-119

2018

3. Wpływ dodatku mąki dyniowej na zmiany wybranych cech tekstury ciasta drożdżowego
artykuł [AUT.] Aneta Zamłyńska , [AUT.] Elżbieta Kusińska, [AUT.] Ewa Sosińska , [AUT.] Marian Panasiewicz. Acta Agrophysica 2018 T. 25 Nr 3 s. 317-327, DOI: 10.31545/aagr/94366
4. Physical properties of seeds of eleven spruce species
artykuł [AUT.] Zdzisław Kaliniewicz , [AUT.] Zbigniew Żuk , [AUT.] Elżbieta Kusińska. Forests 2018 T. 9 Nr 10 s. art. number 617, DOI: 10.3390/f9100617
5. Optimization of the separation efficiency of buckwheat seeds and wild radish siliques in a grader with indented pockets
artykuł [AUT. KOR.] Stanisław Konopka , [AUT.] Piotr Markowski , [AUT.] Zdzisław Kaliniewicz , [AUT.] Dariusz Jan Choszcz , [AUT.] Adam Józef Lipiński , [AUT.] Elżbieta Kusińska. Sustainability 2018 T. 10 Nr 10 s. Article number 3870, DOI: 10.3390/su10113870
6. Optymalizacja procesu wydzielania łuszczyn rzodkwi świerzepy z mieszaniny nasion gryki w tryjerze a kieszonkowymi wgłębieniami
inne publikacje [AUT.] Elżbieta Kusińska. W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego : BEMS 2018 / XVIII Konferencja Naukowo-Techniczna,Koszalin-Ustronie Morskie, wrzesień 2018, Koszalin 2018 2018, s. 61, 978-83-7365-494-5

2017

2016

8. Wpływ substancji słodzącej na parametry tekstury ciasta marchewkowego
inne publikacje [AUT.] Elżbieta Kusińska. W: XVII Międzynarodowa Konferencja Naukowo-Techniczna : Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego : "BEMS 2016" pod honorowym patronatem JM Rektora Politechniki Białostockiej, Białowieża, 21-23 września 2016, [b.m.] 2016, s. 93
9. Wpływ substancji słodzącej na wybrane właściwości teksturalne ciasta dyniowego
inne publikacje [AUT.] Elżbieta Kusińska. W: Inżynieria rolnicza - nauka i praktyka : Konferencja naukowa zorganizowana w ramach obchodów Jubileuszu 70-lecia urodzin i 45-lecia pracy zawodowej prof. dr hab. inż. Tadeusza Rawy, prof. zw. : Elektroniczne materiały konferencyjne, Olsztyn, 22-24 czerwca 2016 r., [Olsztyn] 2016, s. 51

2015

13. Analiza rynku soków owocowych i warzywnych w Polsce
artykuł [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Elżbieta Kusińska, [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Tomasz Guz. Logistyka 2015 Nr 5 CD - część 1 s. 577-581

2014

16. Wpływ dodatku inuliny na właściwości mechaniczne bułki drożdżowej słodzonej fruktozą
rozdział z monografii [AUT.] Aneta Zamłyńska , [AUT.] Elżbieta Kusińska. W: Fizyczne właściwości surowców i ich wykorzystanie w procesach przetwórstwa spożywczego / red. nauk. Paweł Sobczak, Beata Ślaska-Grzywna, Lublin 2014 2014 s. 161-172, 978-83-63761-52-3
17. Opory przepływu powietrza podczas wietrzenia ziarna pszenżyta
inne publikacje [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Elżbieta Kusińska, [AUT.] Tomasz Guz, [AUT.] Rafał Nadulski, [AUT.] Leszek Rydzak, [AUT.] Agnieszka Starek . W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności, Warszawa 1-2 lipca 2014, Warszawa 2014, s. 75, 978-83-7583-568-7
18. Wpływ dodatku płatków owsianych na wybrane właściwości mechaniczne ciasta biszkoptowo-tłuszczowego
inne publikacje [AUT.] Elżbieta Kusińska, [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Zofia Hanusz, [AUT.] Tomasz Guz, [AUT.] Leszek Rydzak. W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności, Warszawa 1-2 lipca 2014, Warszawa 2014, s. 90, 978-83-7583-568-7
23. Wpływ wybranych parametrów impregnacji próżniowej tkanki pieczarek na jej efektywność
inne publikacje [AUT.] Leszek Rydzak, [AUT.] Tomasz Guz, [AUT.] Zbigniew Kobus, [AUT.] Elżbieta Kusińska, [AUT.] Jacek Mazur, [AUT.] Ryszard Kulig. W: Budowa i eksploatacja maszyn spożywczych BEMS 2014 : XVI Konferencja Naukowo-Techniczna, Lublin, 9-12 września 2014 / Polskie Towarzystwo Inżynierii i Techniki Przetwórstwa Spożywczego "Spomasz", Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie. Wydział Inżynierii Produkcji. Katedra Inżynerii i Maszyn Spożywczych, Katedra Biologicznych Podstaw Technologii Żywności i Pasz. Komitet Techniki Rolniczej PAN, Lublin 2014, s. 84, 978-83-63761-40-0
24. Wpływ dodatków spulchniających na parametry tekstury i jakość ciasta kruchego
inne publikacje [AUT.] Elżbieta Kusińska. W: Budowa i eksploatacja maszyn spożywczych BEMS 2014 : XVI Konferencja Naukowo-Techniczna, Lublin, 9-12 września 2014 / Polskie Towarzystwo Inżynierii i Techniki Przetwórstwa Spożywczego "Spomasz", Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie. Wydział Inżynierii Produkcji. Katedra Inżynerii i Maszyn Spożywczych, Katedra Biologicznych Podstaw Technologii Żywności i Pasz. Komitet Techniki Rolniczej PAN, Lublin 2014, s. 60, 978-83-63761-40-0

2013

25. Stan obecny i tendencje rozwojowe transportu wewnątrzzakładowego w przetwórstwie rolno-spożywczym
rozdział z monografii [AUT.] Elżbieta Kusińska. , Kraków 2013 2013 T. 1 s. 249-274, 978-83-935020-2-8

2012

Elementów na stronie: