1.
Meat nutritional value of Puławska fattening pigs, Polish Large White × Puławska crossbreeds and hybrids of DanBred
artykuł
[AUT.] Grzegorz Siemiński, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.]
Ewa Poleszak
,
[AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura.
Animals 2023 T. 13 Nr 15 s. 2408, DOI: 10.3390/ani13152408
3.
Właściwości fizykochemiczne mięsa wołowego przechowywanego próżniowo w woreczkach z kompozytowych materiałów biodegradowalnych
inne publikacje
[AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.]
Karolina Kaczmar
.
W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 52-53
4.
Właściwości fizykochemiczne mięsa buhajków rasy białogrzbietej w zależności od końcowej temperatury grillowania
inne publikacje
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.]
Patrycja Zawadzka
,
[AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko.
W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 37
5.
Technologie produkcji i przetwarzania mleka o podwyższonej zawartości składników bioaktywnych lub obniżające nadwrażliwość pokarmową
rozdział z monografii
[AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko.
W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 7-53, 978-83-7259-353-5
7.
Jakość wybranych olejów roślinnych wykorzystywanych w produktach kosmetycznych
inne publikacje
[AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.]
Mariia Semenchenko
,
[AUT.]
Justyna Ciećko
,
[AUT.]
Adrianna Romańska
.
W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Naturalne surowce lecznicze i kosmetyczne”. Streszczenia, Lublin 2022 2022, s. 77
10.
Surowce zwierzęce wykorzystywane w kosmetyce
rozdział z monografii
[AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Monika Ziomek.
W: Wybrane aspekty biokosmetologii. Pod redakcją Mirosławy Chwil i Bożeny Denisow, Lublin 2021 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 151-177, 978-83-7259-354-2
13.
Wpływ czasu przechowywania w warunkach chłodniczych na stabilność oksydacyjną mięsa tuczników rasy puławskie
inne publikacje
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Michał Prasow, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.]
Beata Ciupak
.
W: Wyzwania zootechniki w warunkach rolnictwa zrównoważonego : LXXXIII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Konferencja Międzynarodowa. Streszczenia, Lublin, 19–21 września 2018 r. / Redakcja merytoryczna Marek Babicz, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2018 2018, s. 208
19.
Ocena wartości odżywczej, w tym prozdrowotnej, produktów mlecznych wytworzonych w gospodarstwie ekologicznym
inne publikacje
[AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Zygmunt Litwińczuk, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.]
Agnieszka Zaborska
,
[AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek.
W: Dostosowanie jakości żywności pochodzenia zwierzęcego do wymagań konsumentów i zapewnienia jej bezpieczeństwa. Konferencja naukowa, Lublin, 6-7 września 2016 / Kom. red. Mariusz Florek, Władysław Migdał, Jolanta Król, [Lublin] 2016, s. 14
20.
Pokrycie zapotrzebowania dorosłych i dzieci na składniki mineralne przez mięso wołowe z uwzględnieniem rasy bydła i mięśnia
inne publikacje
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.]
Agnieszka Staszowska
,
[AUT.] Zygmunt Litwińczuk, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko.
W: Dostosowanie jakości żywności pochodzenia zwierzęcego do wymagań konsumentów i zapewnienia jej bezpieczeństwa. Konferencja naukowa, Lublin, 6-7 września 2016 / Kom. red. Mariusz Florek, Władysław Migdał, Jolanta Król, [Lublin] 2016, s. 20
|