2023

2022

3. Właściwości fizykochemiczne mięsa wołowego przechowywanego próżniowo w woreczkach z kompozytowych materiałów biodegradowalnych
inne publikacje [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Karolina Kaczmar . W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 52-53
4. Właściwości fizykochemiczne mięsa buhajków rasy białogrzbietej w zależności od końcowej temperatury grillowania
inne publikacje [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Patrycja Zawadzka , [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko. W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 37
5. Technologie produkcji i przetwarzania mleka o podwyższonej zawartości składników bioaktywnych lub obniżające nadwrażliwość pokarmową
rozdział z monografii [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko. W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 7-53, 978-83-7259-353-5
6. Porównanie właściwości fizykochemicznych i sensorycznych kremów do rąk o różnym udziale składników naturalnych
rozdział z monografii [AUT.] Zuzanna Polesiak-Klepacz , [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Justyna Zdyb-Domaradzka , [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko. , Lublin 2022 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie T. 2 s. 171-179
7. Jakość wybranych olejów roślinnych wykorzystywanych w produktach kosmetycznych
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Mariia Semenchenko , [AUT.] Justyna Ciećko , [AUT.] Adrianna Romańska . W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Naturalne surowce lecznicze i kosmetyczne”. Streszczenia, Lublin 2022 2022, s. 77
8. Jakość i bezpieczeństwo miodów dostępnych na rynku lubelskim
rozdział z monografii [AUT.] Patrycja Walasek , [AUT.] Martyna Bednarczyk , [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko. , Lublin 2022 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 67-73

2021

9. Effects of fermented rapeseed meal on gastrointestinal morphometry and meat quality of rabbits (Oryctolagus cuniculus)
artykuł [AUT.] Bożena Nowakowicz-Dębek, [AUT.] Łukasz Wlazło, [AUT.] Anna Czech, [AUT.] Dorota Kowalska , [AUT.] Paweł Bielański , [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Marcin Łukaszewicz , [AUT.] Mariusz Florek. Livestock Science 2021 T. 235 s. 104663, DOI: 10.1016/j.livsci.2021.104663
10. Surowce zwierzęce wykorzystywane w kosmetyce
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Monika Ziomek. W: Wybrane aspekty biokosmetologii. Pod redakcją Mirosławy Chwil i Bożeny Denisow, Lublin 2021 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 151-177, 978-83-7259-354-2
11. Produkty pszczele jako surowce pochodzenia zwierzęcego wykorzystywane w kosmetyce
rozdział z monografii [AUT.] Justyna Komsta , [AUT.] Sylwia Sosik , [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko. , Lublin 2021 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 51-57

2019

12. Prozdrowotne walory mięsa rodzimych ras bydła i tradycyjnych produktów z wołowiny
rozdział z monografii [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Władysław Migdał , [AUT.] Zygmunt Litwińczuk, [AUT.] Bartłomiej Ruda , [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko. W: Rasy rodzime w ochronie przyrody i produkcji żywności prozdrowotnej / redakcja naukowa Tomasz M. Gruszecki, Andrzej Junkuszew., Lublin 2019 2019, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 205-218, 978-83-7259-304-7

2018

13. Wpływ czasu przechowywania w warunkach chłodniczych na stabilność oksydacyjną mięsa tuczników rasy puławskie
inne publikacje [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Michał Prasow, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Beata Ciupak . W: Wyzwania zootechniki w warunkach rolnictwa zrównoważonego : LXXXIII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Konferencja Międzynarodowa. Streszczenia, Lublin, 19–21 września 2018 r. / Redakcja merytoryczna Marek Babicz, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2018 2018, s. 208

2017

15. Zawartość białka w różnych rodzajach serów dostępnych na rynku = 
 Protein content in various kinds of cheese available on the market
inne publikacje [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko. W: Food today and tomorrow : XXII Sesja Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności : V International Session of Young Scientific Staff / Szczecin: 18-19th May 2017 2017, s. 14-17

2016

18. Tradycyjne i regionalne produkty mięsne
rozdział z monografii [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Zygmunt Litwińczuk, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko. W: Wytwarzanie produktów regionalnych jako szansa aktywizacji gospodarstw utrzymujących lokalne rasy zwierząt i promocji zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich / red. nauk. Joanna Barłowska, [Lublin] 2016 s. 75-97, 978-83-955655-0-3
19. Ocena wartości odżywczej, w tym prozdrowotnej, produktów mlecznych wytworzonych w gospodarstwie ekologicznym
inne publikacje [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Zygmunt Litwińczuk, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Agnieszka Zaborska , [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek. W: Dostosowanie jakości żywności pochodzenia zwierzęcego do wymagań konsumentów i zapewnienia jej bezpieczeństwa. Konferencja naukowa, Lublin, 6-7 września 2016 / Kom. red. Mariusz Florek, Władysław Migdał, Jolanta Król, [Lublin] 2016, s. 14
20. Pokrycie zapotrzebowania dorosłych i dzieci na składniki mineralne przez mięso wołowe z uwzględnieniem rasy bydła i mięśnia
inne publikacje [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Agnieszka Staszowska , [AUT.] Zygmunt Litwińczuk, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko. W: Dostosowanie jakości żywności pochodzenia zwierzęcego do wymagań konsumentów i zapewnienia jej bezpieczeństwa. Konferencja naukowa, Lublin, 6-7 września 2016 / Kom. red. Mariusz Florek, Władysław Migdał, Jolanta Król, [Lublin] 2016, s. 20
21. Jakość szynek konserwowych
artykuł [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Katarzyna Brogowska , [AUT.] Izabela Jaruga . Gospodarka Mięsna 2016 T. 68 Nr 12 s. 44-48

2015

2013

2012

25. Charakterystyka histologiczna włókien mięśniowych cieląt rzeźnych
inne publikacje [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Elżbieta Bogacz . W: Rodzime rasy zwierząt jako potencjalne źródło żywności o działaniu prozdrowotnym, Lublin-Urszulin, 26-27 czerwca 2012. [Materiały z konferencji], [Lublin] 2012

2009

2008

27. Wartość rzeźna i jakość mięsa cieląt czterech ras krajowych
inne publikacje [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Piotr Domaradzki. W: Rodzime rasy zwierząt podstawą żywności regionalnej i ważnym elementem kształtowania krajobrazu, Lublin, Serpelice n. Bugiem, 11-12 wrzesień 2008, - Lublin 2008
28. Zawartość białek biologicznie czynnych w mleku krów rasy simentalskiej i polskiej czerwonej z uwzględnieniem sezonu żywienia
inne publikacje [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko. W: Zwierzęta przyszłości- kierunki doskonalenia : LXXIII Zjazd Naukowy PTZ połączony z Jubileuszem 55-lecia Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Materiały Konferencyjne, Lublin 2008

2007

2006

30. Zmiany właściwości fizykochemicznych mięsa buhajków i jałówek w okresie 14 dniowego dojrzewania próżniowego
inne publikacje [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko. W: Mięso w przetwórstwie i żywieniu człowieka, Konferencja naukowa (materiały konferencyjne - conference proceedings): Scientific Conference, Meat in technology and human nutrition, Lublin, 21-22.09.2006 2006, s. 49
Elementów na stronie: