2024

1. Innovative high fat diet establishes a novel zebrafish model for the study of visceral obesity
artykuł [AUT. KOR.] Smolińska Katarzyna , [AUT.] Sobczyński Jan , [AUT.] Szopa Aleksandra , [AUT.] Wnorowski Artur , [AUT.] Tomaszewska Ewa , [AUT.] Muszyński Siemowit , [AUT.] Anna Winiarska, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Bielak Agata , [AUT.] Dobrowolska Katarzyna , [AUT.] Smoliński Kacper , [AUT.] Klebaniuk Renata , [AUT. KOR.] Dobrowolski Piotr . Scientific Reports 2024 T. 14 s. 3012

2023

4. Jogurty jako superfood
artykuł [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT. KOR.] Joanna Wajs, [AUT.] Maria Zuba-Ciszewska , [AUT.] Jolanta Król. Przemysł Spożywczy 2023 T. 77 Nr 2 s. 20-26, DOI: 10.15199/65.2023.2.4
5. Properties of yoghurt fortified in lactoferrin with effect of storage time
artykuł [AUT.] Anna Jańczuk , [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Tomasz Czernecki. Animals 2023 T. 13 Nr 10 s. 1610, DOI: 10.3390/ani13101610
7. Wpływ dodatku białka konopnego na właściwości fizykochemiczne i organoleptyczne jogurtów wytworzonych na bazie mleka ekologicznego
inne publikacje [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT. KOR.] Joanna Wajs, [AUT.] Tomasz Czernecki. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 70, 978-83-962880-3-5
8. Egg yolk as a vew source of peptides with antioxidant and antimicrobial properties
artykuł [AUT. KOR.] Michał Czelej , [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Katarzyna Garbacz , [AUT.] Jacek Wawrzykowski, [AUT.] Monika Jamioł, [AUT.] Katarzyna Michalak, [AUT.] Natalia Walczak , [AUT.] Agata Wilk , [AUT.] Adam Waśko. Foods 2023 T. 12 Nr 18 s. 3394, DOI: 10.3390/foods12183394
9. Wpływ dodatku białka konopnego na właściwości fizykochemiczne i organoleptyczne jogurtów wytworzonych na bazie mleka ekologicznego
rozdział z monografii [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT. KOR.] Joanna Wajs, [AUT.] Tomasz Czernecki. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu. Monografia pod redakcją naukową / Emilii Bernaś, Doroty Gałkowskiej, Kingi Topolskiej, Kraków 2023 2023, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 26-36, 978-83-953897-5-7
10. Recent trends in the application of oilseed-derived protein hydrolysates as functional foods
artykuł [AUT.] Katarzyna Garbacz , [AUT.] Jacek Wawrzykowski, [AUT. KOR.] Michał Czelej , [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Adam Waśko. Foods 2023 T. 12 Nr 20 s. 3861, DOI: 10.3390/foods12203861
11. Antyobesogenne działanie ziół
inne publikacje [AUT.] Anna Winiarska, [AUT.] Karolina Jachimowicz- Rogowska , [AUT.] Anna Chmielowiec-Korzeniowska, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Leszek Tymczyna, [AUT.] Daniel Potrzebski , [AUT.] Marcin Banach . W: Materiały konferencyjne Międzynarodowej Konferencji „Doskonalenie Żywienia w Zrównoważonej Produkcji Zwierzęcej” w ramach XLIX Konferencji Naukowej Sekcji Żywienia Zwierząt Komitetu Nauk Zootechnicznych i Akwakultury Polskiej Akademii Nauk, Lublin, 25–27 września 2023., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2023 2023, s. 76, DOI: 10.24326/mk.2023.5
12. Effect of β-glucans on human health
artykuł [AUT.] Karolina Jachimowicz- Rogowska , [AUT.] Anna Winiarska, [AUT.] Anna Chmielowiec-Korzeniowska, [AUT.] Leszek Tymczyna, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Marcin Banach , [AUT.] Daniel Potrzebski . PRZEMYSL CHEMICZNY 2023 T. 102 Nr 3 s. 277-286, DOI: 10.15199/62.2023.3.6

2022

14. Protein hydrolysates derived from animals and plants - a review of production methods and antioxidant activity
artykuł [AUT. KOR.] Michał Czelej , [AUT.] Katarzyna Garbacz , [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Jacek Wawrzykowski, [AUT.] Adam Waśko. Foods 2022 T. 11 Nr 13 s. 1953, DOI: 10.3390/foods11131953
15. The influence of yeast strains on the content of volatile compounds in polish red wines
inne publikacje [AUT.] Anna Stój, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Bożena Sosnowska, [AUT.] Agnieszka Bucoń . W: International Conference "Challenges in Food Flavor and Volatile Compounds Analysis", Poznań 22-23 Sep. 2022 / Book of abstracts, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań 2022 2022, s. 37

2021

17. Assessment of concentrations of heavy metals in postmyocardial infarction patients and patients free from cardiovascular event
artykuł [AUT. KOR.] Grzegorz Nowicki , [AUT.] Barbara Ślusarska , [AUT.] Andrzej Prystupa , [AUT.] Eliza Blicharska , [AUT.] Agnieszka Adamczuk, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Krzysztof Jacek Jankowski . Cardiology Research and Practice 2021 T. 2021 s. 9546358, DOI: 10.1155/2021/9546358
18. Winiarstwo w Polsce i badania jakości polskich win
inne publikacje [AUT.] Anna Stój, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Bożena Sosnowska, [AUT.] Dorota Domagała. W: Żywność w strategii Zielonego Ładu : XLV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, 1-2 lipca 2021 Gdańsk, Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny : Materiały konferencyjne, [b.m.] [2021] 2021
19. Zwiększanie właściwości prozdrowotnych jogurtów poprzez zastosowanie szczepów probiotycznych i dodatku rokitnika (Hippophae rhamnoides L.)
inne publikacje [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Łukasz Wlazło. W: Międzynarodowa Konferencja Naukowa: Zdrowie i Style Życia - Wrocław 2021 : Ekonomiczne, społeczne i zdrowotne skutki pandemii we współczesnym świecie = Wroclaw Annual Conference on Health and Lifestyle (WAICHL-2021) Economic, social and health effects of the pandemic in the modern world, [b.m.wyd. 2021] 2021, s. 1-2

2020

20. Profile of free fatty acids in yoghurts manufactured on the basis of organic cow milk
inne publikacje [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT. KOR.] Joanna Wajs, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Magdalena Stobiecka. W: Proceedings of 2. International Agricultural, Biological & Life Science Conference: Agbiol / ed. Yalcin Kaya, Edirne Turkey, September 1-3, 2020., Edirne 2020 2020, s. 513-520, 978-975-374-279-5

2018

21. A co-utilization strategy to consume glycerol and monosaccharides by Rhizopus strains for fumaric acid production
artykuł [AUT.] Sylwia Kowalczyk , [AUT. KOR.] Elwira Komoń-Janczara, [AUT.] Agnieszka Glibowska, [AUT.] Adam Kuzdraliński, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Zdzisław Targoński. AMB Express 2018 T. 8 Nr 69 s. Article number: 69, DOI: 10.1186/s13568-018-0601-8

2017

22. Stan wiedzy konsumentów na temat żywności typu light
rozdział z monografii [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Weronika Drozd , [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Agnieszka Zaborska , [AUT.] Tomasz Czernecki. W: Żywienie / [Red. nauk. Monika Panfil], Poznań 2017, Młodzi Naukowcy s. 43-50, 978-83-65677-72-3
23. Enterobacter sp. LU1 as a novel succinic acid producer - co-utilization of glycerol and lactose
artykuł [AUT. KOR.] Marcin Podleśny, [AUT.] Piotr Jarocki, [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Jagoda Kucharska , [AUT.] Anna Nowak , [AUT.] Zdzisław Targoński. Microbial Biotechnology 2017 T. 10 Nr 2 s. 492-501, DOI: 10.1111/1751-7915.12458
24. Nutraceutyki szansa dla zdrowia współczesnych konsumentów
artykuł [AUT.] Małgorzata Kostecka, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Paweł Szot. Przemysł Spożywczy 2017 T. 71 Nr 2 s. 36-39, DOI: 10.15199/65.2017.2.6
25. Studies on the removal of Cd ions by gastrointestinal lactobacilli
artykuł [AUT. KOR.] Magdalena Polak-Berecka, [AUT.] Patrycja Boguta , [AUT.] Jolanta Cieśla , [AUT.] Andrzej Bieganowski , [AUT.] Tomasz Skrzypek, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Adam Waśko. APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 2017 T. 101 Nr 8 s. 3415-3425, DOI: 10.1007/s00253-016-8048-9
27. Effect of storage time under home refrigeration conditions on the quality of opened drinking milk
artykuł [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Zygmunt Litwińczuk, [AUT.] Agnieszka Zaborska , [AUT.] Tomasz Czernecki. Mljekarstvo 2017 T. 67 Nr 4 s. 283-296, DOI: 10.15567/mljekarstvo.2017.0406
29. The ability of a novel strain scheffersomyces (Syn. Candida) shehatae Isolated from rotten wood to produce arabitol
artykuł [AUT. KOR.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT.] Adam Kuzdraliński, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Zdzisław Targoński, [AUT.] Magdalena Frąc , [AUT.] Karolina Oszust . Polish Journal of Microbiology 2017 T. 66 Nr 3 s. 335-343, DOI: 10.5604/01.3001.0010.4863
30. The production of arabitol by a novel plant yeast isolate Candida parapsilosis 27RL-4
artykuł [AUT. KOR.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT.] Adam Kuzdraliński, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Zdzisław Targoński, [AUT.] Magdalena Frąc , [AUT.] Karolina Oszust . Open Life Sciences 2017 T. 12 Nr 1 s. 326-336, DOI: 10.1515/biol-2017-0038
Elementów na stronie: