2024

2023

2. Sunflower seed cake as a source of nutrients in gluten-free bread
artykuł [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT. KOR.] Anna Pecyna, [AUT.] Beata Zdybel, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Andrzej Marczuk. Scientific Reports 2023 T. 13 s. 10864, DOI: 10.1038/s41598-023-38094-w

2022

3. Effect of black cumin cake addition on the chemical composition, glycemic index, antioxidant activity, and cooking quality of durum wheat pasta
artykuł [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Eva Ivanišová , [AUT.] L’Uboš Harangozo , [AUT.] Veronika Valková , [AUT.] Ewelina Zielińska , [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Beata Zdybel, [AUT.] Sylwia Mildner-Szkudlarz . MOLECULES 2022 T. 27 Nr 19 s. 6342

2021

5. Chemiczne właściwości tłoczonego na zimno oleju z nasion lnu z dodatkiem suszonych owoców sumaka
inne publikacje [AUT.] Emilia Osmólska, [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Beata Zdybel, [AUT.] Agnieszka Starek . W: Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Marek Babicz, Witold Chabuz, Katarzyna Dzida, Adam Gawryluk, Urszula Szymanowska, Wojciech Płaska, Monika Stoma, Marta Wójcik, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 46-46, DOI: 10.24326/mon.2021.2
7. Przydatność wybranych odmian owoców do produkcji soków NFC
inne publikacje [AUT.] Emilia Osmólska, [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Beata Zdybel. W: Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Marek Babicz, Witold Chabuz, Katarzyna Dzida, Adam Gawryluk, Urszula Szymanowska, Wojciech Płaska, Monika Stoma, Marta Wójcik, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 47-47, DOI: 0.24326/mon.2021.2

2020

9. Compaction process as a concept of press-cake production from organic waste
artykuł [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Kazimierz Zawiślak, [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Wioletta Żukiewicz-Sobczak , [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Beata Zdybel, [AUT.] Dariusz Andrejko. Sustainability 2020 T. 12 Nr 4 s. 1-11, DOI: 10.3390/su12041567
10. Flaxseed enriched pasta—chemical composition and cooking quality
artykuł [AUT.] Piotr Zarzycki, [AUT. KOR.] Emilia Sykut-Domańska, [AUT.] Aldona Sobota, [AUT.] Dorota Teterycz, [AUT.] Ada Krawęcka, [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Beata Zdybel. Foods 2020 T. 9 Nr 4, DOI: 10.3390/foods9040404

2019

2018

13. Wpływ wstępnej obróbki cieplnej promieniami podczerwonymi na przebieg procesu absorpcji wody przez nasiona soczewicy
inne publikacje [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Beata Zdybel, [AUT.] Agnieszka Kubik-Komar. W: Konferencja naukowa : Współczesne problemy inżynierii produkcji : Przemysł Rolno-Spożywczy - Transport - Energia i Środowisko / Streszczenia referatów, 16-18 maja 2018, Gawrych-Ruda, [b.m.] 2018 2018
14. Jakość oleju z nasion sezamu tłoczonego na zimno
inne publikacje [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Beata Ślaska-Grzywna, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Beata Zdybel. W: Konferencja naukowa : Współczesne problemy inżynierii produkcji : Przemysł Rolno-Spożywczy - Transport - Energia i Środowisko / Streszczenia referatów, 16-18 maja 2018, Gawrych-Ruda, [b.m.] 2018 2018
15. Effect of thermal treatment of Jerusalem artichoke ( Helianthus tuberosus L) Tubers on the inulin content
rozdział z monografii [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Beata Zdybel. W: Proceedings of the14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience, Prague 2018 2018 s. 1-3, 978-80-86238-80-7

2017

18. Właściwości chemiczne wybranych olejów tłoczonych na zimno
artykuł [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Beata Zdybel, [AUT.] Dariusz Andrejko, [AUT.] Beata Ślaska-Grzywna, [AUT.] Małgorzata Tańska . Acta Agrophysica 2017 T. 24 Nr 4 s. 579-590

2016

20. Impact of pretreatment of wheat grain using infrared radiation on flour falling number
artykuł [AUT.] Mariusz Kania , [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Agata Blicharz-Kania, [AUT.] Agnieszka Starek , [AUT.] Beata Ślaska-Grzywna, [AUT.] Andrzej Bochniak, [AUT.] Agnieszka Kubik-Komar, [AUT.] Marta Krajewska, [AUT.] Beata Zdybel. Agricultural Engineering 2016 T. 20 Nr 4 s. 77-84, DOI: 10.1515/agriceng-2016-0066

2015

22. Perspektywy produkcji żywności funkcjonalnej w opinii konsumentów
artykuł [AUT.] Beata Zdybel, [AUT.] Agnieszka Sagan, [AUT.] Monika Stoma, [AUT.] Agnieszka Dudziak. Logistyka 2015 Nr 5 CD - część 1 s. 651-656

2014

23. Charakterystyka wyróżników jakości sera dojrzewajacego zamrożonego i przechowywanego w warunkach chłodniczych
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Franciszek Kluza, [AUT.] Dariusz Góral, [AUT.] Alicja Ziemichód, [AUT.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Beata Zdybel. W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności, Warszawa 1-2 lipca 2014, Warszawa 2014, s. 86, 978-83-7583-568-7

2012

Elementów na stronie: