2023

1. Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu. Monografia pod redakcją naukową / Emilii Bernaś, Doroty Gałkowskiej, Kingi Topolskiej
monografia [RED.] Emilia Bernaś , [RED.] Dorota Gałkowska , [RED.] Kinga Topolska . Kraków 2023 2023, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 978-83-953897-5-7
2. Wpływ dodatku białka konopnego na właściwości fizykochemiczne i organoleptyczne jogurtów wytworzonych na bazie mleka ekologicznego
rozdział z monografii [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Tomasz Czernecki. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu. Monografia pod redakcją naukową / Emilii Bernaś, Doroty Gałkowskiej, Kingi Topolskiej, Kraków 2023 2023, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 26-36, 978-83-953897-5-7
3. Wpływ dodatku liofilizowanego miąższu czerwonej pitaji (Hylocereus undatus) na stabilność barwy pieczeni wieprzowej
rozdział z monografii [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Katarzyna Mazurek , [AUT.] Szymon Czerniak , [AUT.] Patrycja Gazda , [AUT.] Łukasz Siłka . W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu. Monografia pod redakcją naukową / Emilii Bernaś, Doroty Gałkowskiej, Kingi Topolskiej, Kraków 2023 2023, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 164-175, 978-83-953897-5-7

2021

4. Żywność w XXI wieku od producenta do konsumenta
monografia Kraków 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 978-83-953897-2-6
5. Ocena możliwości wykorzystania pozostałości poekstrakcyjnych pąków goździkowca korzennego jako wtórnego surowca olejkowego
rozdział z monografii [AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Grażyna Kowalska, [AUT.] Jakub Wyrostek, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Ewelina Zielińska . W: Żywność w XXI wieku od producenta do konsumenta, Kraków 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 208-217, 978-83-953897-2-6
6. Biologicznie aktywne peptydy hamujące działanie dipeptydylopeptydazy IV jako strategia przeciw cukrzycy typu 2
rozdział z monografii [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Joanna Stadnik. W: Żywność w XXI wieku od producenta do konsumenta, Kraków 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 173-183, 978-83-953897-2-6
7. Wpływ dodatku ekstraktu z Silybum marianum na wybrane wyróżniki jakości sterylizowanych konserw wieprzowych
rozdział z monografii [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Karolina Ferysiuk, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Adrianna Stasiewicz . W: Żywność w XXI wieku od producenta do konsumenta, Kraków 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 184-197, 978-83-953897-2-6
8. Ocena możliwości zastosowania ekstraktu z ostropestu plamistego w konserwie wieprzowej sterylizowanej jako czynnika kształtującego potencjał przeciwutleniający produktu
rozdział z monografii [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Natalia Łatwińska . W: Żywność w XXI wieku od producenta do konsumenta, Kraków 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 198-207, 978-83-953897-2-6
9. Zastosowanie liofilizatu z ostropestu plamistego w technologii kiełbas dojrzewających o obniżonym dodatku azotanu (III) sodu
rozdział z monografii [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Agnieszka Latoch. W: Żywność w XXI wieku od producenta do konsumenta, Kraków 2021 2021, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. s. 228-238, 978-83-953897-2-6

2018

10. Ocena jakości mlecznych napojów fermentowanych produkowanych na bazie mleka krów rasy simentalskiej utrzymywanych w gospodarstwach ekologicznych
rozdział z monografii [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek. W: Surowce pochodzenia zwierzęcego jako źródło składników bioaktywnych / Redaktorzy Jacek Słupski, Tomasz Tarko, Iwona Drożdż, Kraków 2018 2018, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 44-52, 978-83-946796-2-0

2017

11. Zarządzanie alergenami w gastronomii zgodnie nowymi wymaganiami Unii Europejskiej
rozdział z monografii [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Aneta Brodziak. W: Zarządzanie jakością w przestrzeni organizacyjno-społecznej / pod redakcja naukową Tadeusza Sikory, Kraków 2017 2017, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 403-415, 978-83-942362-7-4
13. Wymiary solidarności społecznej przedsiębiorstw
rozdział z monografii [AUT.] Eugenia Czernyszewicz. W: Zarządzanie jakością w przestrzeni organizacyjno-społecznej / pod redakcja naukową Tadeusza Sikory, Kraków 2017 2017, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 261-272, 978-83-942362-7-4
Elementów na stronie: