2023

2. Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego (PEF) do wzbogacania drożdży Saccharomyces cerevisiae w jony żelaza
inne publikacje [AUT.] Monika Sujka, [AUT. KOR.] Karolina Nowosad, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Radosław Kowalski, [AUT.] Artur Mazurek, [AUT.] Marzena Włodarczyk-Stasiak, [AUT.] Ewelina Zielińska , [AUT.] Izabela Podgórska-Kryszczuk. W: XXIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa-"Postęp w Inżynierii Produkcji - Doniesienia Naukowe": Zamość 2023, Zamość 2023 2023, s. 80
3. Analysis of the diet quality and nutritional state of children, youth, and young adults with Prader-Willi syndrome: A Polish multiple case study
artykuł [AUT.] Michał Skrzypek , [AUT.] Katarzyna Kowal , [AUT.] Paweł Glibowski, [AUT.] Grzegorz Dzida , [AUT. KOR.] Karolina Nowosad, [AUT.] Renata Krzyszycha , [AUT.] Kludia Soczyńska , [AUT.] Olga Przybysz . Nutrients 2023 T. 15 Nr 17 s. 3811, DOI: 10.3390/nu15173811

2022

4. Accumulation of vitamin C in yeast under pulsed electric field (PEF) conditions
artykuł [AUT. KOR.] Karolina Nowosad, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Ewelina Zielińska , [AUT.] Urszula Pankiewicz. Applied Sciences-Basel 2022 T. 12 Nr 20 s. 10206, DOI: 10.3390/app122010206
5. Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego (PEF) jako zabiegu wspomagającego ekstrakcję
artykuł [AUT. KOR.] Karolina Nowosad. Wiadomości Chemiczne 2022 T. 76 Nr 3/4 s. 207-220, DOI: 10.53584/wiadchem.2022.3.6

2021

8. Pulsed electric field (PEF) enhances iron uptake by the yeast Saccharomyces cerevisiae
artykuł [AUT. KOR.] Karolina Nowosad, [AUT.] Monika Sujka, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Damijan Miklavčič , [AUT.] Marta Arczewska. Biomolecules 2021 T. 11 Nr 6 s. 850, DOI: 10.3390/biom11060850
9. The use of iron-enriched yeast for the production of flatbread
artykuł [AUT. KOR.] Karolina Nowosad, [AUT.] Monika Sujka. MOLECULES 2021 T. 26 Nr 17 s. 5204, DOI: 10.3390/molecules26175204
11. Rola diety i stylu życia w leczeniu insulinooporności
artykuł [AUT. KOR.] Karolina Nowosad. Kosmos (Warszawa) 2021 T. 70 Nr 4 s. 731-739, DOI: 10.36921/kos.2022_2801
12. Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego do bioakumulacji jonów metali w biomasie komórkowej drożdży i bakterii
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Karolina Nowosad. W: Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce. Żywienie i żywność, Poznań 2021 2021, Młodzi Naukowcy s. 75-80, 978-83-66392-91-5
13. Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego w przemyśle spożywczym
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Karolina Nowosad. W: Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce. Żywienie i żywność, Poznań 2021 2021, Młodzi Naukowcy s. 69-74, 978-83-66392-91-5
14. Ryzyko niedoborów witaminy B12 i żelaza w diecie wegetariańskiej i wegańskiej
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Karolina Nowosad. W: Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce. Żywność i żywienie (sierpień 2021), Poznań 2021 2021, Młodzi Naukowcy s. 54-58, 978-83-66743-20-5

2020

16. The effect of obesity on vitamin D deficiency
inne publikacje [AUT. KOR.] Karolina Nowosad. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2020. Materiały konferencyjne- wiosna. Część III. Redakcja naukowa dr. Jędrzej Nyćkowiak i dr. hab Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2020 2020, s. 71, 978-83-66392-65-6
17. Właściwości przeciwutleniające roślin strączkowych
inne publikacje [AUT. KOR.] Karolina Nowosad. W: Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce 2020. Materiały konferencyjne- wiosna. Część III. Redakcja naukowa dr. Jędrzej Nyćkowiak i dr. hab Jacek Leśny, Młodzi Naukowcy, Poznań 2020 2020, s. 71, 978-83-66392-65-6
18. Charakterystyka i właściwości prozdrowotne roślin strączkowych
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Karolina Nowosad. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak, Poznań 2020 2020, Młodzi Naukowcy s. 124-129, 978-83-66392-59-5
19. Wpływ bisfenolu A na zdrowie człowieka
artykuł [AUT. KOR.] Karolina Nowosad. Wiadomości Chemiczne 2020 T. 74 Nr 5/6 s. 411-422
20. Metale ciężkie w ziołach
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Karolina Nowosad. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jędrzej Nyćkowiak, Poznań 2020 2020, Młodzi Naukowcy s. 118-123, 978-83-66392-59-5

2019

22. Prozdrowotne właściwości yerba-mate
inne publikacje [AUT. KOR.] Karolina Nowosad, [AUT.] Monika Sujka. W: Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju : XI Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa Tygiel 2019 : abstrakty, Lublin 23-24 marca 2019 r. / redakcja Barbara Wrzyszcz, Ewelina Chodźko, Kamil Maciąg, Lublin 2019 2019, s. 277, 978-83-66261-09-9
23. Ocena jadłospisów szkolnych w szkołach podstawowych
inne publikacje [AUT. KOR.] Karolina Nowosad. W: XVI Międzynarodowe Seminarium Studenckich Kół Naukowych nt. "Środowisko - Zwierzę - Produkt" : VI Konferencja Doktorantów, Lublin, 8 kwietnia 2019 r. / Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2019 2019
24. Double quality of food
inne publikacje [AUT. KOR.] Karolina Nowosad. W: Rolnictwo - żywność - zdrowie : VI Forum Młodych Przyrodników, Lublin 25.05.2019 : program i streszczenia prac / redakcja: Paulina Gil-Kulik, Jolanta Karwat, Lublin 2019 2019, s. 58, 978-83-939764-5-4
25. Potential health benefits of spirulina microalgae
inne publikacje [AUT. KOR.] Karolina Nowosad. W: Rolnictwo - żywność - zdrowie : VI Forum Młodych Przyrodników, Lublin 25.05.2019 : program i streszczenia prac / redakcja: Paulina Gil-Kulik, Jolanta Karwat, Lublin 2019 2019, s. 59, 978-83-939764-5-4
27. Otyłość a niedobór witaminy D
artykuł [AUT. KOR.] Karolina Nowosad. Nauki Przyrodnicze 2019 Nr 4 s. 12-20
28. Analiza fizykochemiczna i organoleptyczna miodów pitnych dostępnych na rynku
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Karolina Nowosad, [AUT.] Monika Sujka. W: Żywność i żywienie / Redakcja naukowa Marcin Baran, Jedrzej Nyćkowiak, Poznań 2019 2019, Młodzi Naukowcy s. 54-61, 978-83-66139-99-2
Elementów na stronie: