2014

1. Technika cieplna : wybrane zagadnienia / pod red. Dariusza Dzikiego ; autorzy: Helena Lis
monografia [RED.] Dariusz Dziki, [AUT.] Helena Lis , [AUT.] Tadeusz Lis, [AUT.] Stanisław Rudy, [AUT.] Andrzej Krzykowski, [AUT.] Renata Polak. Lublin 2014, 978-83-7259-225-5

2011

2. Jakość suszu i przebieg jego rehydracji w zależności od sposobu suszenia jabłek
artykuł [AUT.] Helena Lis , [AUT.] Tadeusz Lis, [AUT.] Anna Hołownia . Inżynieria Rolnicza 2011 Nr 1 s. 155-160

2007

3. Sterowanie mikroprocesorowe procesem zadawania paszy dla zwierząt.
artykuł [AUT.] Henryk Juszka , [AUT.] Marcin Tomasik , [AUT.] Tadeusz Lis. Inżynieria Rolnicza 2007 Nr 7 s. 71-78

2005

4. Zakład Inżynierii Suszarnictwa i Przechowalnictwa
rozdział z monografii [AUT.] Tadeusz Lis. W: Księga pamiątkowa, Lublin 2005 s. 144-145, 83-7259-126-1
5. Sprawność cieplna przeponowych i bezprzeponowych podgrzewaczy powietrza w suszarkach chmielu
artykuł [AUT.] Tadeusz Lis, [AUT.] Zbigniew Samoń , [AUT.] Helena Lis . Inżynieria Rolnicza 2005 Nr 3 s. 297-306
6. Wpływ temperatury suszenia pietruszki na przebieg procesu i cechy jakościowe suszu
artykuł [AUT.] Tadeusz Lis, [AUT.] Anna Ziemlewska , [AUT.] Małgorzata Lis . Inżynieria Rolnicza 2005 Nr 3 s. 307-315

2004

7. Wpływ temperatury suszenia korzenia pietruszki na cechy jakościowe suszu
inne publikacje [AUT.] Helena Lis , [AUT.] Tadeusz Lis, [AUT.] Anna Ziemlewska . W: Inżynieria rolnicza a środowisko : książka streszczeń. XII Międzynarodowa Konferencja Naukowa. Międzyzdroje, 2004, 27-29 maja, [Szczecin] 2004
8. Zależność cech jakościowych liofilizatu, czasu suszenia i zużycia energii od jego wilgotności.
artykuł [AUT.] Tadeusz Lis, [AUT.] Helena Lis , [AUT.] Ewa Kłoczek . Acta Agrophysica 2004 T. 4 Nr 3 s. 747-752
11. Effect of temperature on the thermal properties of apples
artykuł [AUT.] Helena Lis , [AUT.] Marek Wujec , [AUT.] Tadeusz Lis. Annual Review of Agricultural Engineering 2004 T. 3 s. 33-42

2003

12. Wpływ wilgotności względnej na cieplne właściwości jabłek.
artykuł [AUT.] Helena Lisowa , [AUT.] Marek Wujec , [AUT.] Tadeusz Lis. Acta Agrophysica 2003 T. 2 Nr 1 s. 127-137

2002

13. Influence of temperature and variety on the thermal properties of apples
artykuł [AUT.] Helena Lisowa , [AUT.] Marek Wujec , [AUT.] Tadeusz Lis. International Agrophysics 2002 T. 16 s. 43-52

2001

14. Wpływ zabiegów wstępnych i warunków suszenia śliwek na czas procesu i cechy jakościowe suszu
inne publikacje [AUT.] Helena Lis , [AUT.] Tadeusz Lis, [AUT.] Dorota Olszak . W: Problemy inżynierii rolniczej na progu III tysiąclecia: technika-środowisko-człowiek. XI Międzynarodowa Konferencja Naukowa. Międzyzdroje, 2001, 30 maja-1 czerwca, [Szczecin] 2001
15. Wpływ temperatury suszenia aronii i wilgotności suszu na czas procesu oraz cechy rekonstrukcyjne produktu
inne publikacje [AUT.] Helena Lis , [AUT.] Tadeusz Lis, [AUT.] Dariusz Chodoła . W: Problemy inżynierii rolniczej na progu III tysiąclecia: technika-środowisko-człowiek. XI Międzynarodowa Konferencja Naukowa. Międzyzdroje, 2001, 30 maja-1 czerwca, [Szczecin] 2001

2000

19. Wpływ odmiany i temperatury na cieplne właściwości jabłek
inne publikacje [AUT.] Helena Lisowa , [AUT.] Marek Wujec , [AUT.] Tadeusz Lis. W: II Zjazd naukowy PTA : referaty i doniesienia. Lublin - Dąbrowica, 2000, 11-12.09, Lublin 2000, s. 210, 83-87385-39-5
20. Wpływ odmiany i objętościowego udziału wody na cieplne cechy jabłek
inne publikacje [AUT.] Helena Lisowa , [AUT.] Marek Wujec , [AUT.] Tadeusz Lis. W: II Zjazd naukowy PTA : referaty i doniesienia. Lublin - Dąbrowica, 2000, 11-12.09, Lublin 2000, s. 211, 83-87385-39-5
21. Jednostkowe zużycie energii oraz wskaźniki jakości suszu czosnkowego przy suszeniu sublimacyjnym i konwekcyjnym
inne publikacje [AUT.] Marek Depta , [AUT.] Tadeusz Lis. W: Aktualne problemy inżynierii rolniczej w aspekcie integracji Polski z Unią Europejską. Jubileuszowa Międzynarodowa Konferencja Naukowa XXX lat Wydziału Techniki Rolniczej Akademii Rolniczej w Lublinie. Lublin, 2000, 13-14 września, Lublin 2000, s. 237-238, 83-7259-032-X
22. Wpływ warunków sublimacyjnego suszenia buraka ćwikłowego na cechy jakościowe suszu po procesie i w czasie przechowywania
inne publikacje [AUT.] Helena Lis , [AUT.] Tadeusz Lis, [AUT.] Rafał Trocki . W: Postęp w mechanizacji przetwórstwa żywności. IX Szkoła Letnia. Krasnobród, 2000, 25-29 września, [Lublin] 2000
23. Porównanie cech jakościowych suszu z cebuli uzyskanego z suszarki sublimacyjnej i konwekcyjnej
inne publikacje [AUT.] Paweł Sobczak, [AUT.] Tadeusz Lis. W: Postęp w mechanizacji przetwórstwa żywności. IX Szkoła Letnia. Krasnobród, 2000, 25-29 września, [Lublin] 2000
24. Wpływ czasu osmotycznego odwadniania wiśni na kinetykę konwencyjnego dosuszania i cechy jakościowe suszu
artykuł [AUT.] Tadeusz Lis, [AUT.] Helena Lis , [AUT.] Małgorzata Lis , [AUT.] Leszek Lipnicki . Inżynieria Rolnicza 2000 T. 4 Nr 4 s. 61-67
25. Wpływ temperatury sublimacyjnego suszenia cebuli na czas procesu i cechy jakościowe suszu
artykuł [AUT.] Marek Depta , [AUT.] Tadeusz Lis, [AUT.] Tomasz Sobczak . Problemy Inżynierii Rolniczej 2000 T. 8 Nr 4 s. 67-74
26. Changes in the thermophysical roperties of apples in the process of drying
artykuł [AUT.] Helena Lisowa , [AUT.] Marek Wujec , [AUT.] Tadeusz Lis. Annual Review of Agricultural Engineering 2000 T. 2 s. 105-115
27. Wpływ temperatury liofilizacji buraka ćwikłowego na zużycie energii i jakość suszu
artykuł [AUT.] Helena Lis , [AUT.] Tadeusz Lis, [AUT.] Rafał Trocki . Inżynieria Rolnicza 2000 Nr 9 s. 179-186

1999

29. Wpływ temperatury na cechy jakościowe suszów, czas procesu liofilizacji i zużycie energii
artykuł [AUT.] Helena Lisowa , [AUT.] Tadeusz Lis, [AUT.] Paweł Kozak, [AUT.] Ernest Piwowarski . Inżynieria Rolnicza 1999 Nr 5 s. 21-27
30. Wpływ temperatury sublimacyjnego suszenia czosnku na kinetykę procesu i cechy jakościowe suszu
artykuł [AUT.] Helena Lisowa , [AUT.] Tadeusz Lis, [AUT.] Marek Depta . Inżynieria Rolnicza 1999 Nr 5 s. 29-36
Elementów na stronie: