2022

1. Meat quality - genetic background and methods of its analysis
artykuł [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Agnieszka Kaliniak , [AUT.] Michał Prasow, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Anna Litwińczuk. CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES 2022 T. 40 Nr 1 s. 15-25, DOI: 10.17221/255/2020-CJFS

2021

3. Wpływ kwasu mlekowego na wybrane właściwości fizykochemiczne i mikrobiologiczne mięsa cielęcego pakowanego próżniowo lub w modyfikowanej atmosferze.
inne publikacje [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Marek Kowalczyk, [AUT. KOR.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Agnieszka Kaliniak , [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Anna Litwińczuk. W: Rola towaroznawstwa w zarządzaniu jakością w warunkach gospodarki opartej na wiedzy. 10 Międzynarodowa Konferencja Naukowa : Zarządzanie jakością towarów i usług w aspekcie zrównoważonego rozwoju, Gdynia, 8-10 września 2021. Streszczenia / Red. Agnieszka Palka = The role of commodity science in quality management in a knowledge-based economy 10th International Scientific Conference : Managing the quality of goods and services in the context of sustainable development, Gdynia, September 8-10 2021 Book of abstracts / Ed. Agnieszka Palka, Uniwersytet Morski w Gdyni, Gdynia 2021 2021, s. 49-50, 978-83-7421-349-3

2020

4. Breeding and performance potential of Puławska pigs - a review
artykuł [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Marcin Hałabis, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Kinga Kropiwiec-Domańska, [AUT.] Magdalena Łukasik . Annals of Animal Science 2020 T. 20 Nr 2 s. 343-354, DOI: 10.2478/aoas-2019-0073

2019

9. Wykorzystanie świni rasy puławskiej do produkcji mięsa oraz wędlin wysokiej jakości
rozdział z monografii [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Kinga Kropiwiec-Domańska, [AUT.] Marcin Hałabis, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Michał Prasow, [AUT.] Bartłomiej Ruda . W: Rasy rodzime w ochronie przyrody i produkcji żywności prozdrowotnej / redakcja naukowa Tomasz M. Gruszecki, Andrzej Junkuszew., Lublin 2019 2019, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 219-227, 978-83-7259-304-7
10. Changes in the nutritional value of longissimus dorsi muscle from Pulawska pigs subjected to the thermal processing
inne publikacje [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Michał Prasow, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Marcin Hałabis. W: Current trends in commodity science : book of abstracts : 15th IComSC'' 19, IGWT Symposium Series, 10th-13th June 2019, Poznań- Dolsk, Poland / eds.: Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś, Poznań 2019 2019, s. 61, 978-83-948206-6-4

2018

14. The effect of selected factors on yield and protein and mineral retention in traditionally produced tvarog
artykuł [AUT. KOR.] Jolanta Król, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Agnieszka Zaborska , [AUT.] Anna Litwińczuk. Journal of Elementology 2018 T. 23 Nr 3 s. 959-969, DOI: 10.5601/jelem.2017.22.4.1433
18. Jakość serów podpuszczkowych dojrzewających dostępnych na rynku ukraińskim w porównaniu do serów krajowych
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Jolanta Król, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Aneta Brodziak. W: Wybrane problemy jakości żywności redaktorzy/ Monika Żuchowska-Grzywacz, Ryszard Zieliński, Radom 2018 2018, Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu s. 185-194, 978-83-7351-855-1
19. Wstępne wyniki badań wartości rzeźnej i jakości mięsa tuczników rasy puławskiej
rozdział z monografii [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Michał Prasow, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Marcin Hałabis. W: Wybrane problemy jakości żywności redaktorzy/ Monika Żuchowska-Grzywacz, Ryszard Zieliński, Radom 2018 2018, Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu s. 165-174, 978-83-7351-855-1
20. The use of physicochemical methods,FTIR spectroscopy and chemometric analysis to assess the quality of selected monofloral honeys
inne publikacje [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Matwijczuk,A.P , [AUT.] Matwijczuk,A.S , [AUT.] G. Czernel , [AUT. KOR.] Mariusz Florek, [AUT. KOR.] Anna Wolanciuk , [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Piotr Skałecki. W: ICA 2018, 12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant&Climate, Book of Abstracts, 17-19 September, 2018 Lublin, Lublin 2018 2018, s. 150, 978-83-89969-59-0
21. Wpływ czasu przechowywania w warunkach chłodniczych na stabilność oksydacyjną mięsa tuczników rasy puławskie
inne publikacje [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Michał Prasow, [AUT. KOR.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Beata Ciupak . W: Wyzwania zootechniki w warunkach rolnictwa zrównoważonego : LXXXIII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Konferencja Międzynarodowa. Streszczenia, Lublin, 19–21 września 2018 r. / Redakcja merytoryczna Marek Babicz, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2018 2018, s. 208
22. Wykorzystanie mięsa świń rasy puławskiej do produkcji wędzonek wysokiej jakości
inne publikacje [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Michał Prasow, [AUT.] Marcin Hałabis. W: Wyzwania zootechniki w warunkach rolnictwa zrównoważonego : LXXXIII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Konferencja Międzynarodowa. Streszczenia, Lublin, 19–21 września 2018 r. / Redakcja merytoryczna Marek Babicz, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2018 2018, s. 232
23. Hodowla świń rasy puławskiej w warunkach rolnictwa zrównoważonego
inne publikacje [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Marcin Hałabis, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Skałecki. W: Wyzwania zootechniki w warunkach rolnictwa zrównoważonego : LXXXIII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Konferencja Międzynarodowa. Streszczenia, Lublin, 19–21 września 2018 r. / Redakcja merytoryczna Marek Babicz, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Lublin 2018 2018, s. 240-241
24. Green synthesis of silver nanoparticles using aqueous honey solutions of various concentrations
inne publikacje [AUT.] G. Czernel , [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Matwijczuk,A.P , [AUT. KOR.] Mariusz Florek, [AUT.] K. Terpiłowski , [AUT.] Matwijczuk,A.S , [AUT.] M. Rudaś , [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Anna Litwińczuk. W: ICA 2018, 12th International Conference on Agrophysics: Soil, Plant&Climate, Book of Abstracts, 17-19 September, 2018 Lublin, Lublin 2018 2018, 978-83-89969-59-0
25. Skład chemiczny, profil i wartość żywieniowa kwasów tłuszczowych mięśni szkieletowych buhajków rasy polskiej holsztyńsko-fryzyjskiej
inne publikacje [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT. KOR.] Mariusz Florek, [AUT.] Małgorzata Dmoch. W: I Międzynarodowa Konferencja Naukowa pt. „Kwasy tłuszczowe w łańcuchu żywności” połączona z Jubileuszem pracy naukowej i dydaktycznej prof. dr hab. Bożeny Patkowniej-Sokoły, 5-6 lipca 2018 Ponadregionalne Rolnicze Centrum Kongresowe Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, [Wrocław] 2018 2018, s. 14
26. Wartość rzeźna tuczników rasy puławskiej w zależności od masy ubojowej
artykuł [AUT.] Marek Babicz, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Anna Litwińczuk, [AUT.] Marcin Hałabis, [AUT.] Michał Prasow, [AUT.] Magdalena Łukasik , [AUT.] Agnieszka Kaliniak . Journal of Animal Science, Biology and Bioeconomy 2018 T. 36 Nr 4 s. 7-20, DOI: 10.24326/jasbbx.2018.4.1

2017

Elementów na stronie: