2015

1. Poradnik tradycyjnego wędzenia produktów ekologicznych
monografia [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Mirosław Budoran, [AUT.] Małgorzata Dudek , [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska , [AUT.] Katarzyna Neffe , [AUT.] Monika Trząskowska , [AUT.] Dorota Zielińska , [AUT.] Henryk Skórnicki , [AUT.] Tomasz Lesisz , [AUT.] Andrzej Śliwa , [AUT.] Paweł Krajmas , [AUT.] Agnieszka Paczkowska , [AUT.] Bartłomiej Ruda . Lublin 2015

2014

2. Ekologiczne metody przetwórstwa mięsa i wyrobu produktów mięsnych bez stosowania dodatków azotanów i azotynów z uwzględnieniem wydłużania trwałości przechowalniczej tych produktów
rozdział z monografii [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Małgorzata Dudek , [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Mirosław Budoran, [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska , [AUT.] Barbara Sionek , [AUT.] Joanna Trafiałek , [AUT.] Monika Trząskowska , [AUT.] Dorota Zielińska , [AUT.] Katarzyna Neffe , [AUT.] Paweł Krajmas , [AUT.] Agnieszka Paczkowska . , Warszawa 2014 s. 396-406, 978-83-62178-80-3

2010

3. Tradycyjne wyroby mięsne w ocenie konsumenta
inne publikacje [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Mirosław Budoran. W: XXXIII Dni Przemysłu mięsnego p.t. "Aktualne regulacje prawne w odniesieniu do żywności ekologicznej, aromatów i dozwolonych substancji dodatkowych" oraz Sympozjum Naukowo-Techniczne p.t. "Postęp w Technologii Mięsa. Nauka - Praktyce". Warszawa, 13 maja 2010 r., [Warszawa] 2010, s. 64
4. Prowadzenie badań w przetwórstwie produktów roślinnych, zwierzęcych metodami ekologicznymi
rozdział z monografii [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Mirosław Budoran, [AUT.] Luiza Jachacz , [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska , [AUT.] Małgorzata Jałosińska , [AUT.] Danuta Jaworska , [AUT.] Katarzyna Kajak-Siemaszko , [AUT.] Monika Trząskowska , [AUT.] Elżbieta Rosiak , [AUT.] Katarzyna Neffe . , Warszawa 2010 2010 s. 175-186, 978-83-92178-24

2008

6. Charakterystyka wybranych cech jakości tradycyjnych produktów mięsnych podczas przechowywania
inne publikacje [AUT.] Mirosław Budoran, [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: Tradycyjne i regionalne technologie i produkty w żywieniu człowieka : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Lublin, 25-26 września 2008 : (materialy konferencyjne), Lublin 2008

2007

7. Postgraduate education in the field of food quality management at Agricultural University of Lublin
inne publikacje [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Mirosław Budoran, [AUT.] Małgorzata Dudek , [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Dariusz Stasiak. W: 3rd International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain, Wrocław 2007, s. 353-354, 978-83-60574-08-9

2006

2005

10. Barwa modelowego wyrobu mięsnego z dodatkiem nasion gryki
inne publikacje [AUT.] Małgorzata Dudek , [AUT.] Mirosław Budoran, [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: Problemy inżynierii rolniczej w aspekcie rolnictwa zrównoważonego. Jubileuszowa Międzynarodowa Konferencja Naukowa ; XXXV lat Wydziału Inżynierii Produkcji Akademii Rolniczej w Lublinie. Lublin, 2005, 12-13 maja, Lublin 2005 2005, s. 205-206, 83-922409-0-1

2004

12. Nasiona gryki w produkcji dieteycznych wyrobów mięsnych
inne publikacje [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Małgorzata Dudek , [AUT.] Mirosław Budoran. W: Agrotechnika w kształtowaniu środowiska i jakości żywności : materiały Konferencji organizowanej w ramach obchodów 60-lecia Wydziału Rolniczego Akademii Rolniczej w Lublinie. Lublin, 27-28 września, 2004 r., Lublin 2004

2002

14. Ocena eksploatacyjna laboratoryjnej komory wędzarniczo-parzelniczej
inne publikacje [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Mirosław Budoran. W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego. X Jubileuszowa Konferencja Naukowo-Techniczna BEMS 2002. Lublin, 19-21 czerwca 2002, Lublin 2002, s. 123, 83-916129-0-2

2001

16. Wpływ dodatku soi na teksturę parówek
inne publikacje [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Mirosław Budoran. W: Postęp w inżynierii żywności. X Ogólnopolska Konferencja Naukowa. Krynica, 2001, 10-14 września, [Lublin] 2001
18. Badania nad możliwością wykorzystania nasion grochu jako dodatku do farszu mięso-roślinnego.
inne publikacje [AUT.] Mirosław Budoran, [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Sylwia Pisarek , [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: Technologia żywności a oczekiwania konsumentów / pr. zbiorowa pod red. Tadeusza Habera i Heleny Porzucek. Wydział Technologii Żywności SGGW Materiały XXXII Sesji Naukowej KTiChŻ PAN, Warszawa, 6-7 września 2001, Warszawa 2001, s. 4, 83-915774-0-6

2000

19. Badania nad wykorzystaniem nasion zbóż w przetwórstwie mięsa
inne publikacje [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Dariusz Stasiak, [AUT.] Mirosław Budoran. W: Postęp w mechanizacji przetwórstwa żywności. IX Szkoła Letnia. Krasnobród, 2000, 25-29 września, Lublin 2000
Elementów na stronie: