2016

1. Bakterie kwasu mlekowego w żywności pochodzenia zwierzęcego
rozdział z monografii [AUT.] Kamil Toczek, [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Anna Kononiuk, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Monika Skwarek . , Poznań 2016 2016 s. 27-34, 978-83-65362-85-8
2. Technologia chłodnicza żywności wygodnej na przykładzie kotletów brokułowych
rozdział z monografii [AUT.] Emilia Pałyska , [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Dariusz Góral, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Monika Skwarek . W: Wybrane problemy z zakresu przemysłu spożywczego : teoria i praktyka : monografia naukowa / pod red. M. Stomy, A. Dudziak, Z. Kobusa, Lublin 2016 2016 s. 31-39, 978-83-63761-79-0
3. Ocena i szacowanie ryzyka bezpieczeństwa zdrowotnego na przykładzie zagrożeń mikrobiologicznych mogących wystąpić przy produkcji pizzy
rozdział z monografii [AUT.] Ewelina Chomicz , [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Marcin Maksymiec . W: Wybrane problemy z zakresu przemysłu spożywczego : teoria i praktyka : monografia naukowa / pod red. M. Stomy, A. Dudziak, Z. Kobusa, Lublin 2016 2016 s. 41-58, 978-83-63761-79-0
4. Ocena możliwości wykorzystania odpadu poprodukcyjnego (pestek winogron) w technologii fermentowanych wędzonek
rozdział z monografii [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Marcin Maksymiec , [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Katarzyna Kozłowicz. W: Wybrane problemy z zakresu przemysłu spożywczego : teoria i praktyka : monografia naukowa / pod red. M. Stomy, A. Dudziak, Z. Kobusa, Lublin 2016 2016 s. 69-79, 978-83-63761-79-0
5. Zastosowanie zintegrowanych systemów IT w przedsiębiorstwach sektora spożywczego w Polsce
rozdział z monografii [AUT.] Marcin Maksymiec , [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Katarzyna Kozłowicz, [AUT.] Monika Skwarek . W: Wybrane problemy z zakresu przemysłu spożywczego : teoria i praktyka : monografia naukowa / pod red. M. Stomy, A. Dudziak, Z. Kobusa, Lublin 2016 2016 s. 113-126, 978-83-63761-79-0

2015

6. Bakterie probiotyczne w surowo dojrzewających wędlinach
inne publikacje [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Katarzyna Neffe , [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Monika Trząskowska , [AUT.] Karolina Wójciak. W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Żywność - Zdrowie - Przyszłość. Materiały konferencji naukowej. Lublin 25-26 czerwca 2015, Kraków 2015 2015, s. 200, 978-83-935421-6-1
8. Bakterie probiotyczne w surowo dojrzewających wędlinach
rozdział z monografii [AUT.] Paulina Kęska, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Katarzyna Neffe , [AUT.] Anna Okoń, [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Joanna Stadnik, [AUT.] Monika Trząskowska , [AUT.] Karolina Wójciak. W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności, Kraków 2015 2015 s. 81-92, 978-83-935421-9-2
9. Zarządzanie jakością fermentowanych wędzonek dojrzewających
rozdział z monografii [AUT.] Anna Piecak , [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Marcin Maksymiec . W: Wybrane problemy z zakresu zarządzania i inżynierii produkcji / monogr. nauk. pod red. M. Stomy, A. Dudziak, Lublin 2015 2015 s. 61-71, 978-83-63761-62-2
10. Wykorzystanie informacji zawartych na etykietach żywności przy podejmowaniu przez konsumentów decyzji zakupowych
rozdział z monografii [AUT.] Ewelina Domin , [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Monika Skwarek . W: Wybrane problemy z zakresu zarządzania i inżynierii produkcji / monogr. nauk. pod red. M. Stomy, A. Dudziak, Lublin 2015 2015 s. 109, 978-83-63761-62-2
11. Zastosowanie wybranych narzędzi zarządzania jakością w sektorze produkcji żywości
rozdział z monografii [AUT.] Ewelina Nieścior , [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Agnieszka Latoch, [AUT.] Justyna Libera, [AUT.] Agata Nowaczyk. W: Wybrane problemy z zakresu zarządzania i inżynierii produkcji / monogr. nauk. pod red. M. Stomy, A. Dudziak, Lublin 2015 2015 s. 125-138, 978-83-63761-62-2
12. Wpływ bakterii probiotycznych na teksturę szynek surowo dojrzewających podczas przechowywania
inne publikacje [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: Probiotyki w żywności : VI Sympozjum Naukowe, Kiry pod Zakopanem, 15-17 kwietnia 2015 r., [b.m.] 2015, s. 11-11

2014

2013

14. Wpływ kwasowości mięsa (pH24) oraz probiotyku (Lactobacillus casei ŁOCK 0900) na jakość szynek surowo dojrzewających
inne publikacje [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: Probiotyki w żywności : IV Sympozjum Naukowe, Kiry pod Zakopanem, 24-26 kwietnia 2013 r, [b.m.] 2013

2012

17. Wpływ bakterii probiotycznych na właściwości reologiczne szynek surowo dojrzewających
inne publikacje [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: Probiotyki w żywności : III Sympozjum Naukowe, Kiry pod Zakopanem, 11-13 kwietnia 2012 r., [b.m.] 2012
18. Ekologiczne metody przetwórstwa mięsa i wyrobu produktów mięsnych bez stosowania dodatków azotanów i azotynów z uwzględnieniem wydłużania trwałości przechowalniczej tych produktów
rozdział z monografii [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Luiza Jachacz , [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Elżbieta Krajewska-Kułak , [AUT.] Aleksandra Szydłowska , [AUT.] Dorota Zielińska , [AUT.] Katarzyna Neffe , [AUT.] Paweł Krajmas . , Warszawa 2012 s. 87-94, 978-83-62178-52-0

2011

19. Prowadzenie badań w przetwórstwie produktów roślinnych, zwierzęcych metodami ekologicznymi
rozdział z monografii [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Luiza Jachacz , [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Elżbieta Solska, [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska , [AUT.] Aleksandra Szydłowska , [AUT.] Katarzyna Neffe , [AUT.] Danuta Rapczyńska , [AUT.] Joanna Dziubińska , [AUT.] Zbigniew Sokołowski . , Warszawa 2011 2011 s. 119-127, 978-83-62416-14-1

2010

21. Prowadzenie badań w przetwórstwie produktów roślinnych, zwierzęcych metodami ekologicznymi
rozdział z monografii [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Mirosław Budoran, [AUT.] Luiza Jachacz , [AUT.] Agata Nowaczyk, [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Karolina Wójciak, [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska , [AUT.] Małgorzata Jałosińska , [AUT.] Danuta Jaworska , [AUT.] Katarzyna Kajak-Siemaszko , [AUT.] Monika Trząskowska , [AUT.] Elżbieta Rosiak , [AUT.] Katarzyna Neffe . , Warszawa 2010 2010 s. 175-186, 978-83-92178-24
23. Wpływ bakterii probiotycznych na wybrane właściwości fizykochemiczne szynek surowo dojrzewających
inne publikacje [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: Probiotyki w Żywności : sympozjum naukowe, Kiry pod Zakopoanem, 15-16 kwietnia 2010 r., [b.m.] 2010
24. Wpływ bakterii probiotycznych na wybrane właściwości szynek surowo dojrzewających
rozdział z monografii [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski . W: Probiotyki w żywności / pod red. nauk. Danuty Kołożyn-Krajewskiej i Zbigniewa J. Dolatowskiego, Kraków 2010 s. 141-158, 978-83-929209-9-1

2009

26. Zastosowanie probiotycznego szczepu Lactobacillus Casei Łock 0908 w produkcji poledwicy surowo dojrzewającej
inne publikacje [AUT.] Katarzyna Neffe , [AUT.] Monika Skwarek , [AUT.] Danuta Jaworska , [AUT.] Zbigniew J. Dolatowski , [AUT.] Danuta Kołożyn-Krajewska . W: Żywność wzbogacona i nutraceutyki : IX Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku" : Materiały Konferencji Naukowej, Kraków, 18-19 czerwca 2009, Kraków 2009 2009, s. 21, 978-83-902699-8-6
Elementów na stronie: